Сензациите в пресата: ЦСКА пред договор с ганайски голаджия

И още: "Чужденец може да смени Белчев на "Армията", "Левски и Гонзо също кандидати за защитник шампион", "Албанци искат Дани Кики"

Сензациите в пресата: ЦСКА пред договор с ганайски голаджия

Сензациите в пресата от днес, четвъртък, 29 декември 2016 година:

 

"Тема спорт": ЦСКА пред договор с ганайски голаджия

 

ЦСКА-София е на път да си осигури дълго чакания централен нападател, пише "Тема Спорт". "Червените" са пред договор за привличането на ганайския голаджия Рафаел Дванема от втородивизионния австрийски Аустрия (Лустенау). Той може да се счита за сигурно ново попълнение на ЦСКА.

 

Централният нападател е роден на 12 септември 1995 година, висок е 184 сантиметра. Направи отлична есен и помогна на тима си да зимува на трето място в класирането. В 22 мача Двамена реализира 21 гола. Той бе точен 18 пъти в 20 шампионатни срещи. Освен това реализира 3 попадения в двубоя за Купата на Австрия.

 

21-годишният таран направи фурор в Аустрия в последния месец. В този период реализира 10 гола в първенството и привлече доста погледи към себе си. Преди да премине в тима от Лустенау, Двамена бе собственост на Ред Бул Залцбург. През лятото обаче клубът се отказа от правата му.

 

"Тема спорт": Чужденец може да смени Белчев на "Армията

 

Преговори с треньор от чужбина бавят окончателното решаване на треньорския въпрос в ЦСКА.

 

Допреди седмица Стамен Белчев бе на 90% сигурен за поста, като нагласите бяха той да остане да води отбора и през пролетта. Това все още може да се случи, но всичко зависи от преговорите със специалист от чужбина, с който е осъществен контакт през последните дни. 

 

Има вариант исканият иностранец да поеме ЦСКА още сега, а другата опция е да води тима от следващия сезон, когато ще се атукава шампионската титла. В петък ще има окончателна яснота по въпроса. 

 

"24 часа": Левски и Гонзо също кандидати за защитник шампион

 

В търсенето на класно за българските стандарти попълнение в защитата „Левски" и „Черно море" също се интересуват от футболиста на „Лудогорец" Георги Терзиев.

 

Бранителят е трикратен шампион с разград-чани. През този сезон обаче той е твърда резерва в състава на Георги Дерменджиев. В елита има едва 3 участия. В 4 мача се подвизава като капитан на втория тим на „орлите", който играе във Втора лига.

 

24-годишният защитник от Сливен през миналата кампания игра за „Лудогорец" в първенството. Сега е 4-а опция в центъра на отбраната след румънеца Козмин Моци, аржентинеца Хосе Паломино и украинеца Игор Пластун.

 

В „Левски" искат със сигурност да се разделят с двама от футболистите си на този пост - шведа Симон Сандберг и румънеца Сърджан Лукин. На трети - Виктор Генев, договорът изтича в края на годината.

 

При осигуряване на попълнения и той ще си тръгне от „Герена". Терзиев е един от вариантите, които обсъждат в „Левски".

 

Бившият директор и треньор на „сините" Георги Иванов-Гонзо обаче също има интерес към бранителя на „Лудогорец".    Пловдивчанинът иска да го вземе под наем във водения от него „Черно море". В момента варненци разполагат с трима футболисти на тази позиция в лицето на Пламен Николов, Траян Траянов и Ондрей Сукуп.

 

Все още не е ясно дали в Разград ще искат да пуснат под наем Георги Терзиев.

 

"Меридиан мач": Албанци искат Дани Кики

 

Представител на шампиона на Албания Скендербег се е свързал с нападателя на Локо (Пд) Дани Кики, за да проучи възможността той да подсили тима. От бившия отбор на Венци Христов са на път да изпреварят ЦСКА-София за някогашния ни младежки национал, който наскоро отхвърли покана да играе за представителния тим в родината на баща му Сирия. Шефове от „Армията" са влезли в контакт с футболиста, независимо, че тои има договор с тима от парк „Лаута" за още година и половина. Лично главният мениджър на „червените" Стойчо Стоилов е звънял на играча преди около месец. Именно Дани Кики вкара победния гол за „черно-белите" срещу ЦСКА-София на „Българска армия".

 

Близки до футболиста разкриха още, че той има мъжката дума на Христо Крушарски, че ще го пусне без финансов иск само в клуб от чужбина, а от Скендербег са категорични, че нямат бюджет за трансфери. Албанците, подобно на ЦСКА-София, нямат право да участват в евротурнирите. Това лято те не бяха допуснати до квалификациите за Шампионска лига заради това, че са манипулирали резултатите от свои мачове. В момента след две поредни загуби тимът се срина на трето място в класирането в Албания след Кукеси и Партизани (Тирана), но си остава основен фаворит за титлата.

 

"Меридиан мач": Кейсара носи още 2,4 млн. евро на Лудогорец

 

Рекордният трансфер в историята на българския футбол - Жуниор Кайсара, ще донесе нови милиони в касата на Лудогорец, научи „Меридиан Мач". Причината е, че Шалке ще продаде през зимата или най-късно през лятото техничния бранител. „Билд" съобщава, че бразилецът ще задейства клаузата си за продажба, която е за 12 милиона евро. Контрактът му е до лятото на 2018 г.  Отбори от Германия, Италия и Англия се облизват за бранителя, който е недо волен от статута си на резерва при новия треньор Маркус Вайнцирл. Според договора отпреди година и половина Лудогорец ще прибере 25% от трансферната сума, което е точно 2,4 милиона евро. Така благодарение на усета на собственика на клуба Кирил Домус-чиев разградчани в крайна сметка ще оформят прихода от бранителя на космическите за родните стандарти  7,9 милиона евро.

 

"Меридиан мач": Грозни се предлага за треньор в Бургас

 

Един от най-популярните украински треньори Вячеслав Грозни на няколко пъти се е самопредло-жил на ръководството на Нефтохимик. Това е станало за първи път преди три месеца, когато беше уволнен Димчо Ненов. Тогава обаче за старши треньор беше назначен Христо Янев. Грозни обаче не е спрял офанзивата.

 

Една от причините украинецът да напира за Нефтохимик се крие във факта, че той купи преди година жилище в Слънчев бряг. Така Грозни прекарва немалка част в последните месеци в България. Той иска да комбинира живота си у нас с треньорство-то. На този етап обаче неговото желание не се реализира. Христо Янев остава твърдо начело на Нефтохимик и в спортно-технически план той ще бъде човекът, който ще дърпа конците в клуба. Властта му в този аспект е дадена лично от президента на клуба Павел Бошнаков. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки