Лудница на „Сан Мамес” – 9 от Атлетик (Билбао) удържаха успех над Барселона (ВИДЕО+СНИМКИ)

Първата среща за Купата на Краля завърши 2:1, съдията спести дузпа за каталунците, Меси удари греда секунди преди края

Лудница на „Сан Мамес” – 9 от Атлетик (Билбао) удържаха успех над Барселона (ВИДЕО+СНИМКИ)

Атлетик (Билбао) и Барселона изиграха вихрен и емоционален първи мач от 1/8-финалите в турнира за Купата на Краля. Отборът, воден от старши треньора Ернесто Валверде, победи с 2:1.

 

Двубоят се проведе на баската футболна катедрала „Сан Мамес” пред 46 000 зрители, които мощно подкрепяха своите любимци и също толкова силно освиркваха гостуващият отбор при неговите атаки. Сблъсъкът предложи много емоции, а на моменти прехвърчаха и искри на терена.

 

Отборът на Атлетик завърши двубоя с 9 души, след като в последните 15 минути Раул Гарсиа и Итураспе бяха изгонени, защото и двамата получиха по два жълти картона. И в двата случая беше фаулиран Неймар.

 

Домакините започнаха агресивно мача. Играчите на Атлетик налагаха преса и отнемеха топката още в половината на каталунците.

 

Първата възможност за Барселона стана в 12-ата минута след като Меси подаде към Алба в наказателното поле, испанският национал върна към аржентинеца и той стреля силно от движение, но покрай вратата.  

 

В 20-ата минута Меси качи топката на главата на Жерар Пике и той отправи добър удар, но топката мина покрай лявата греда. Вратарят на домакините в опита си да боксира влетя на защитника, удари го и Пике падна на тревата, изпитващ силна болка.

 

След пет минути „Сан Мамес” стана врящ котел. Защитата на Барселона се пропука сериозно. Раул Гарсия получи в наказателното поле от Ариц Адурис,последва центриране към 35-годишния нападател и той с глава от близко разстояние не сгреши.

 

В 27-ата минута Иняки Уилямс удвои преднината след топовен изстрел. Барселона отново не успя да изнесе топката от половината си, Алба допусна грешка, първият голмайстор Адуриц получи топката и я подаде с пета към Уилямс, който накара трибуните да избухнат като вулкан отново.

 

Любопитни моменти също не липсваха. След центриране от ъглов Адурис удари умишлено Юмтити в областта на врата, той падна, влезе лекарския екип и играта бе временно спряна. След като се върна в игра защитникът на каталунците веднага се нахвърли срещу нападателя на домакините, съдията се намеси и вдигна по жълт картон на всеки.

 

В добавеното време на първото полувреме Неймар бе спънат в наказателното поле от Сан Хосе, който въобще не успя да играе с топката, но сигнал от съдията за дузпа не последва. Футболистите на Барселона веднага наобиколиха рефера, но резултатът от това бе жълти картони за Алба и Иниеста. Малко след това и Серхио Бускетс не сдържа неврите си и видя жълтия цвят.

 

В 52-ата минута Меси изпълни коронния си номер – пряк свободен удар, отсъден след нарушение срещу Неймар. Аржентинската звезда максимално затрудни вратаря Ирайсос, който отклони топката в напречната греда, но тя тупна с целия си обем зад голлинията. Последваха протести от страна на стража, но на повторенията ясно се видя, че голът е напълно редовен.

 

В 65-ата минута Неймар отправи много техничен удар, но Ирайсос се намеси стабилно и изби в ъглов.

 

Раул Гарсия получи втори жълт картон петнадесетина минути преди края, след като фаулира без да играе за топката Неймар. Бразилската звезда успя да „изгони” още един. Този път Итураспе закъсня с влизането си и препъна отзад Неймар, за което получи втори жълт.

 

Напълно очаквано и логично, до самия край отборът на Барселона се настани пред наказателното поле и по всякакъв начин търсеше изравнителен гол, но здравата защита на баските удържа. Късметът също бе на тяхна страна. Точно преди последния съдийски сигнал Барса спечели ъглов, топката бе центрирана, след кратко разбъркване тя попадна при Меси, който шутира силно, но разтресе дясната греда. 

 

Кандидатите за треньор на Милан се увеличават

Франческо Фариоли е последното име, което е свързано с "росонерите"

Историческо: Интер - Торино ще се свири от изцяло женска бригада

Мария Капути ще бъде главният рефер на срещата

Коман няма да е готов за Евро 2024

Французинът се контузи тежко срещу Кьолн и трябва да почива още няколко месеца

Барселона иска да продаде четирима, но те се дърпат за трансфер

Вижте подробности

Слот заяви: Искам да водя Ливърпул

"Фейенорд и Ливърпул преговарят в момента и чакам да видя какво ще излезе от това", обяви специалистът

Ливърпул си хареса звезда на Палмейрас

Луис Гилерме ще струва на мърсисайдци около 20 милиона евро

Рома матира Удинезе в последните секунди при доиграването (ВИДЕО)

Браян Кристанте вкара в 95-та минута на "Блу Енерджи"

Анчелоти: Шави взе правилното решение

Треньорът на Реал Мадрид коментира горещата тема в Барселона

Алваро Мората отново се връща в Ювентус?

Испанецът може да бъде напусне Атлетико Мадрид през лятото

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки