Меси измъкна Барса от "потъване" срещу Виляреал и спаси точката (ВИДЕО+СНИМКИ)

Каталунците стигнаха до 1:1 в последната минута на редовното време след ново гениално отиграване на аржнетинеца

Меси измъкна Барса от "потъване" срещу Виляреал и спаси точката (ВИДЕО+СНИМКИ)

Барселона и Виляреал завършиха 1:1 в изключително интригуващ мач от 17-ия кръг на Примера Дивисион, който освен с интересните положения, ще се запомни и с меко казано странното съдийство на главния рефер Игнасио Иглесиас, който подмина три дузпи през второто полувреме.

Първите 15 минути бяха поравно поделени между двата отбора, като ситуации имаше и пред двете врати, но до нещо по-опасно не се стигна.

В 24-та минута Неймар направи смешни няколко защитници на Виляреал на границата на наказателното и стреля към далечния ъгъл, но топката прелетя покрай вратата.

В 43-та минута Меси бе оставен непокрит в наказателното поле при корнер и насочи опасно топката под напречната греда, но стражът на домакините изби с прекомерно разтягане.

В 50-та минута Виляреал разви перфектна контраатака, като Пато пое топката от центъра, напредна и подаде пас към Сансоне надясно, а италианецът с клинична точност намери далечния ъгъл на Тер Стеген с шут по земя за 1:0.

Три минути по-късно Барселона изпълни бързо пряк-свободен удар отляво и Неймар проби, озовавайки се на чиста позиция за изстрел, но ударът му бе право във вратаря.

В 72-та минута Лионел Меси стреля малко след наказателното поле след грешка в защитата на домакините и топката се отби от падналия Бруно, но съдията не видя това и отсъди само корнер. Няколко секунди по-късно отново аржентинецът бе действащо лице, когато с прецизен удар разтресе лявата греда на Виляреал.

В 75-та Масчерано също спря топката с ръка този път в наказателното на Барса, но дузпа отново не бе отсъдена. В ответната атака на каталунците Луис Суарес стреля силно, но вратарят отби, топката стигна до Арда Туран, който върна към Неймар, но опитът на бразилеца за задна ножица се оказа несполучлив.

В 78-та минута съдията отново шокира всички, след като не видя нова игра на Бруно с ръка в наказателното поле. Капитанът на Виляреал загуби равновесие и пипна кълбото, но Иглесиас реши да отсъди нарушение в полза на "жълтата подводница".

В 90-та минута Лионел Меси отново бе герой за Барселона, след като отбеляза по перфектен начин пряк-свободен удар от около 20 метра, нанизвайки топката точно в сглобката на вратарския ъгъл.

В последните минути на продължението пък Виляреал останаха и с човек по-малко след втория жълт картон на Хауме Коста. Така след равенството Барса събира 35 точки и остава на една зад втория Севиля. Виляреал пък са на две точки зад "каталунците" на четвърта позиция.

Кандидатите за треньор на Милан се увеличават

Франческо Фариоли е последното име, което е свързано с "росонерите"

Историческо: Интер - Торино ще се свири от изцяло женска бригада

Мария Капути ще бъде главният рефер на срещата

Коман няма да е готов за Евро 2024

Французинът се контузи тежко срещу Кьолн и трябва да почива още няколко месеца

Барселона иска да продаде четирима, но те се дърпат за трансфер

Вижте подробности

Слот заяви: Искам да водя Ливърпул

"Фейенорд и Ливърпул преговарят в момента и чакам да видя какво ще излезе от това", обяви специалистът

Ливърпул си хареса звезда на Палмейрас

Луис Гилерме ще струва на мърсисайдци около 20 милиона евро

Рома матира Удинезе в последните секунди при доиграването (ВИДЕО)

Браян Кристанте вкара в 95-та минута на "Блу Енерджи"

Анчелоти: Шави взе правилното решение

Треньорът на Реал Мадрид коментира горещата тема в Барселона

Алваро Мората отново се връща в Ювентус?

Испанецът може да бъде напусне Атлетико Мадрид през лятото

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки