Милан се изправя срещу Юве на четвъртфинал за Купата на Италия (ВИДЕО)

"Росонерите" отстраниха Торино след обрат на "Джузепе Меаца"

Милан се изправя срещу Юве на четвъртфинал за Купата на Италия (ВИДЕО)

Милан стигна до трудна победа с 2:1 срещу Торино в осминафинален двубой за Купата на Италия. „Росонерите” изоставаха в резултата след първото полувреме, но успяха да стигнат до пълен обрат само за две минути през второто полувреме и се класираха за четвъртфиналната фаза, където ще играят срещу друг торински тим, а именно Ювентус.

Торино направи добри първи 45 минути, в които владееше повече топката и показа по-организирана игра. Милан не успя да намери своя ритъм и трудно успяваше да се създаде проблеми за отбраната на гостите.

В 27-ата минута бърза атака отдясно доведе до първото попадение в мача. Бенаси напредна по десния фланг и центрира за Белоти, който би точно за 1:0.

Късметът покри гостите в 35-ата минута, когато Куцка с мощен изстрел можеше да изравни, но топката премина на сантиметри от целта.

След почивката „росонерите” показаха различен облик и успяха да обърнат резултата в своя полза.

В 61-ата Сусо премина между няколко футболисти на Торино и стреля опасно, но Джо Харт изби. Топката пое Бонавентура и центрира към далечната греда, където Куцка бе точен за 1:1.

Две минути по-късно обратът стана пълен. При центриране на Сусо в полето на гостите Бонавентура засече от воле и вкара красиво попадение за 2:1.

Торино можеше да изравни в 69-ата, когато Белоти остана сам срещу Донарума, но вратарят на Милан се справи с опасността и изби в корнер.

Барека в края на мача бе изгонен след втори жълт картон и с човек по-малко Торино не успя да стигне до изравняване.

Мегасблъсъкът в четвъртфиналите  Ювентус – Милан е на 25 януари от 21:45 часа.


 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки