Болоня измъчи Интер на "Джузепе Меаца", но "нерадзурите" взеха своето в продълженията (ВИДЕО)

Антонио Кандрева прати домакините на четвъртфинал за Купата на Италия, вкарвайки за 3:2 в добавеното време

Болоня измъчи Интер на "Джузепе Меаца", но "нерадзурите" взеха своето в продълженията (ВИДЕО)

Отборът на Интер се класира по изключително драматичен начин за четвъртфиналите от турнира за Купата на Италия, преодолявайки Болоня с 3:2 след продължения.

 

Колумбийският бранител Жейсон Мурийо откри резултата на „Джузепе Меаца“ с фамозен гол в 34-ата минута, а Родриго Паласио удвои преднината на "нерадзурите" в 39-ата. Две минути преди края на първата част обаче Блерим Джемайли върна едно попадение за Болоня, а 20-годишният ганайски халф Годфред Донса изравни в 73-ата минута, вкарвайки двубоя в продължения. В герой за Интер се превърна Антонио Кандрева, който вкара за 3:2 в 98-ата минута, с което неговият тим продължи към следващата фаза на надпреварата.

 

Домакините имаха игрово преимущество през първия половин час на срещата, но сериозните головите опасности липсваха.

 

Оставащите минути до почивката обаче представляваха същинска голова фиеста.

 

В 34-ата минута след изпълнение на ъглов удар пред вратата на Болоня, Мурийо засече топката с феноменална задна ножица и не остави никакъв шанс на бразилския страж на гостите Да Коста.

 

Само пет минути по-късно Паласио бе изведен от Жоао Марио в пеналтерията на съперника и с добре насочен удар по земя прати кълбото в далечния ъгъл за 2:0.

 

Това обаче не бе всичко за първото полувреме, тъй като в 43-ата минута в една от редките си контраатаки гостите се върнаха в мача. Джемайли получи топката от Ди Франческо с гръб към вратата на Интер, но веднага се обърна и стреля, след което кълбото рикошира в Кондогбиа и влезе в мрежата зад Хуан Карисо.

 

Възпитаниците на Стефано Пиоли бяха пълни господари на терена след почивката. Техните опити да превземат за трети път вратата на Болоня обаче удряха на камък след множество пропуски на Едер, Жоао Марио и Родриго Паласио.

 

По този начин, напук на футболната логика, в 73-ата минута гостите изчакаха своя шанс и след перфектно центриране на Мазина отляво, Донса засече с глава и заби топката в мрежата пред невярващите погледи на привържениците на Интер.

 

„Нерадзурите“ обсадиха вратата на Болоня в минутите до края на редовното време, но така и не успяха да отбележат преди последния съдийски сигнал на главния рефер Мариани.

 

Нищо обаче не можа да спре домакините в продълженията, когато в 98-ата минута Икарди комбинира с Кандрева и последният отбеляза решителния гол, макар и с помощта на лек рикошет в бранител на гостуващия тим.

 

Момчетата на Пиоли можеха да отбележат поне още едно попадение, но в крайна сметка и това бе достатъчно, за да могат да продължат към четвъртфиналите, където ще се изправят срещу победителя от двойката Лацио – Дженоа.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки