Селта остави Реал с празни ръце на "Бернабеу" (ВИДЕО)

"Кралския клуб" загуби с 1:2 първия четвъртфинал за Купата на Краля

Селта остави Реал с празни ръце на "Бернабеу" (ВИДЕО)

Селта шокира Реал Мадрид на "Сантяго Бернабеу", след като спечели с 2:1 първия четвъртфинален двубой за Купата на Краля. Футболистите на Едуардо Беризо имат добра преднина за реванша, който ще се играе на 25 януари на стадиона на Селта. Гостите поведоха след почивката чрез Аспас, а Марсело изравни няколко минуити след това. В 70-ата Кастро оформи крайното 1:2. Така това е трети пореден двубой за футболистите на Зинедин Зидан, в който те не успяват да стигнат до успех. В предните две срещи "кралския клуб" завърши наравно 3:3 срещу Севиля (двубой реванш за Купата на Краля), а три дни по-късно загуби също от него с 1:2 (среща от първенството на Испания).

Първата част мина под диктовката на домакините, които обаче не успяха да материализират предимството си и до почивката резултатът остана 0:0.

Асенсио в 10-ата свали с глава към Роналдо, но отбраната на гостите успя да изчисти преди португалецът да нанесе удар. Перспективна атака на Реал в 20-ата завърши с разочароващ удар на Лукас Васкес, който избра да шутира пред това да подаде на включващия се Роналдо.

В 31-ата Кроос пробва далечен удар и не бе далече от целта, но вратарят на Селта се намесеи подобаващо. Няколко минути по-късно Роналдо нанесе слаб удар в посока на вратата, като браните успя да се намеси и избие.

Селта откри резултата в 65-ата минута. При добра атака на гостите Бонгонда нанесе удар, който бе избит акробатично от Марсело, но кълбото попадна в Яго Аспас, който със силен удар разпечата вратата на Касия.

Реал бързо стигна до изравняване, а автор на гола бе Марсело, с което изкупи вината си за гола на Селта. В 69-ата минута при центриране в полето на гостите топката бе избита към Марсело, който със страхотен фалцов удар в близкия на вратаря ъгъл направи 1:1.

Радостта на Зидан и компания бе кратка, тъй като гостите отново поведоха в следващата минута. Аспас намери пролука в отбраната на Реал и пусна към Джони Кастро, който матира Касия за втори път в мача.

Усилията на домакините да стигнат до изравняване не се увенчаха с успех, като влезлият като резерва Бензема в 84-ата имаше златна възможност да отбележи, но стреля над вратата.

Срещата реванш е на 25 януари от 22:15 часа българско време.

В друг двубой от надпреварата Алавес спечели с 2:0 гостуването на втородивизионния Алкоркон.
Двата гола паднаха в добавеното време, като влезлият като резерва в 88-ата Ибай Гомез отбеляза само две минути след появата си на терена, а дълбоко в добавеното време отново той бе точен за крайното 0:2. Домакините пък в края на срещата останаха с човек по-малко, след като Белвис бе изгонен с директен червен картон. Реваншът е на 24 януари.

Ел Маестро поема третия в Австрия?

Доскорошният треньор на ЦСКА е напът бързо да си намери нов отбор

Кандидатите за треньор на Милан се увеличават

Франческо Фариоли е последното име, което е свързано с "росонерите"

Историческо: Интер - Торино ще се свири от изцяло женска бригада

Мария Капути ще бъде главният рефер на срещата

Коман няма да е готов за Евро 2024

Французинът се контузи тежко срещу Кьолн и трябва да почива още няколко месеца

Барселона иска да продаде четирима, но те се дърпат за трансфер

Вижте подробности

Слот заяви: Искам да водя Ливърпул

"Фейенорд и Ливърпул преговарят в момента и чакам да видя какво ще излезе от това", обяви специалистът

Ливърпул си хареса звезда на Палмейрас

Луис Гилерме ще струва на мърсисайдци около 20 милиона евро

Рома матира Удинезе в последните секунди при доиграването (ВИДЕО)

Браян Кристанте вкара в 95-та минута на "Блу Енерджи"

Анчелоти: Шави взе правилното решение

Треньорът на Реал Мадрид коментира горещата тема в Барселона

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки