Летящ старт за Любо Пенев начело на ЦСКА, "армейците" прегазиха Беласица с 3:0 и оглавиха класирането

Отборът на ЦСКА победи Беласица с 3:0 в среща от 16-ия кръг на "А" група, която се игра на стадион "Христо Ботев" в Благоевград. Това бе и дебют за новия старши треньор на "армейците" Любослав Пенев.

Летящ старт за Любо Пенев начело на ЦСКА, "армейците" прегазиха Беласица с 3:0 и оглавиха класирането

Отборът на ЦСКА победи Беласица с 3:0 в среща от 16-ия кръг на "А" група, която се игра на стадион "Христо Ботев" в Благоевград при много тежки условия, след като два дни в града валя дъжд.

Това бе и дебют за новия старши треньор на "армейците" Любослав Пенев. С постигнатия успех ЦСКА вече е лидер в класирането, преди Левски да изиграе срещата си с Вихрен утре.



Първото сериозно положение се откри пред футболистите на Беласица, но Йорданов се засуети в наказателното поле и топката му бе отбита. Като цяло ЦСКА владееше повече топката, но не успяваше да стигне до чисто положение. Стигна се обаче до 17-ата минута, когато Йордан Тодоров успя да открие резултата. Халфът на ЦСКА бе изведен отдясно сам срещу вратаря, той се позабави с удара, но в крайна сметка матира Манолов за 1:0, пращайки топката в десния ъгъл на вратата. Оттук нататък футболистите на ЦСКА заиграха по-освободено и започнаха да редят атака след атака. В 20-ата минута опасен удар на Маркиньос премина на около метър от десния страничен стълб, а в 26-ата минута „червените” вече водеха с 2:0.



Давид Силва нанесе топовен удар от границата на наказателното поле и прати топката в горния десен ъгъл на вратаря Манолов, който нямаше как да реагира. „Армейците” продължиха да атакуват, но удари на Тодоров и Маркиньос преминаха над вратата. Символичните домакини отправиха първия си удар едва в 34-ата минута, но шутът на Йорданов премина встрани от целта. ЦСКА продължи да мачка своя съперник и 3 минути преди края на полувремето стигна до нов гол. Данчо Тодоров центрира опасно, топката стигна до Саидходжа на далечната греда, който с левия крак отблизо препарира Манолов за трети път, като това бе и последното по-интересно събитие през първата част.



В началото на втората част Бела започна малко по-активно и още в 51-ата минута можеше да върне един гол, но ударът на Бикай с глава премина над вратата. В 62-ата минута удар на Ирмиев от над 30 метра бе спасен от Ивайло Петров. При последвалия ъглов удар футболист на Бела игра с глава, но топката премина встрани от целта. Пет минути по-късно Саидходжа получи топката неубезпокояван в наказателното поле, но той се засуети и тя му бе избита. Двата отбора видимо се поизмориха от тежкия терен и логично понамалиха темпото. В 81-ата минута дойде и най-чистото положение пред състава на Беласица. Футболистът на символичните домакини бе оставен непокрит в малкото наказателно поле, той стреля, но бранител на „червените” изби от голлинията.



До края на мача Котев от състава на ЦСКА стреля с глава, но слабо, а минута преди края на срещата Мариян Огнянов опита удар от границата на наказателното поле, но бранител на гостите блокира удара му. Това бе и последното по-интересно положение в мача и така резултатът остана непроменен – Беласица – ЦСКА 0:3.

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

Пирин ще надвие Ботев (Вр) по пътя към спасението

Вижте подробности

Балъков: Надявам се на подкрепа от феновете

Новият наставник на Локомотив София говори пред медиите след назначаването си

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки