ЦСКА 1948 официално поиска да играе на "Армията"

От клуба входираха писмо до ММС и Национална спортна база

ЦСКА 1948 официално поиска да играе на "Армията"
Днес бе входирано писмо до Министерство на младежта и спорта и Национална спортна база, в което ЦСКА 1948 изяви желание да играе домакинските си мачове на стадион „Българска армия“.
 
„Ние сме отбор на феновете, отбор на честта и достойнството, отбор, чийто футболисти са израснали на този стадион. С оглед променения статут на съоръжението, бихме искали ФК ЦСКА 1948 да изиграе първия си официален мач за 2017 г. на 05.03.2017 г. срещу ФК Люлин на стадион „Българска армия“, пишат от четвъртодивизионния клуб в съобщение до медиите.
 
 
Ето и писмото без редакторска намеса:
 
УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ДАШЕВА, УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МАНОЛОВ,
 
През лятото на 2016 г., „ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ ЦСКА" АД, беше обявен в несъстоятелност и Министерство на младежта и спорта прекрати договора на дружеството за стадион „Българска Армия". Привържениците на ЦСКА създадоха нов клуб -„ФК ЦСКА 1948" - чиято цел е да съхрани армейските ценности и традициите на най-титулувания български футболен отбор.
 
ФК" ЦСКА 1948" ЕАД е нов футболен клуб, учреден и управляван от привържениците на обявения в несъстоятелност „ПФК ЦСКА" АД, които са и собственици на новия клуб чрез Сдружение с нестопанска цел „ФК ЦСКА 1948". Привържениците на „ФК ЦСКА 1948" заявиха ясно намерение да възстановят величието на обявения в несъстоятелност Армейски клуб, започвайки своето участие от най-ниското ниво на българския футбол - „А" ОФГ - и залагайки като цел завръщане в най-високото ниво на професионалния футбол в България през сезон 2019 г.-2020 г.
 
Известно Ви е, че през сезон 2016-2017 г. „ФК ЦСКА 1948" ЕАД се състезава в първенствата на Български футболен съюз в „А" ОФГ София и беше наемател на Националия стадион „Васил Левски". Клубът ни няма задължения, изпълнили сме напълно и в срок ангажиментите си по договор с „Национална Спортна База" ЕАД. Новосформираният отбор, състоящ се от млади български футболисти от школата на ЦСКА, отбеляза забележителен успех по футболните терени в Столицата и завърши безапелационно на първо място в класирането след края на първия полусезон в „А" ОФГ.


 
С оглед променения статут на стадион „Българска Армия" и обосновката от правителството в оставка, че с промяната на правния режим от публична на мастната държавна собственост ще се разшири кръгът от възможности за по-доброто стопанисване на имота и ще се постигне по-добро и по-ефикасно управление, за да се развият и да се използват активно като спортни имоти, бихме искали изрично да заявим желанието на „ФК ЦСКА 1948" за ползване на стадион „Българска Армия. Молим да ни предоставите възможности и условия за ползване на стадиона.
 
Заявяваме желанието на „ФК ЦСКА 1948" ЕАД да изиграе първия си официален мач за 2017 г. на 05.03.2017 г. с ФК Люлин на стадион „Българска Армия". Очакваме да ни уведомите за условията, при които бихме могли да ползваме съоръжението и/или за цената за наем, която Ви удовлетворява - както за провеждане на футболна среща на 05.03 2017 г., така и за провеждане на всички домакински мачове през 2017 г.
 
Отправяме предложение за среща, в удобно за Вас време, на която да Ви представим в детайли концепцията ни за развитие на „ФК ЦСКА 1948"ЕАД и да обсъдим възможностите за сътрудничество, включително за сключване на договор за дългосрочно ползване на стадион „Българска Армия".
 
Ще се радваме на бъдещо сътрудничество и очакваме Вашата навременна реакция!
 
С уважение


Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки