ПСЖ и Барселона подновяват съперничеството си в Шампионската лига

Това ще е деветия мач между тези съперници

ПСЖ и Барселона подновяват съперничеството си в Шампионската лига

Един от гвоздеите в осминафиналната фаза на тазгодишната Шампионска лига е сблъсъкът между ПСЖ и Барселона. Първата среща е на "Парк де Пренс" днес от 21:45 часа (пряко по BTV Action), а двата тима обещават да сътворят незабравимо шоу. ПСЖ се класира в тази фаза, завършвайки втори в своята група, отстъпвайки първата позиция на Арсенал, докато Барса спечели убедително в компанията на Ман Сити, Борусия М и Селтик. Откакто катарските богаташи взеха властта, ПСЖ на два пъти отпадна от Барселона в елиминациите на ШЛ - през 2013 и 2015. Сега предстои опит №3 каталунците да бъдат изхвърлени, при това още на осминафинал.

 

Капитанът на французите Тиаго Силва призна: "ПСЖ вече е голям в Европа, но все още му липсва полуфинал в Шампионската лига. Можехме да елиминираме Барса един път, след като направихме 2:2 тук, но после Педро ни вкара на реванша. Нужно е да се опитаме да не допуснем гол вкъщи, за да продължим. Няма да ни е лесно нито за минута (смее се). Почти е невъзможно Меси, Суарес и Неймар да бъдат спрени. Трябва да сме максимално концентрирани, да им пречим да владеят топката и да се молим на Бог. Как бих описал Лео с една дума? Маестро. Суарес е матадор. Срещу Меси ми е било най-трудно. Той играе малко по-далеч от пеналта, но винаги може да нахлуе вътре. Създава ми много главоболия, защото е много пъргав с топката, бърз и непредвидим. Барса играе по начина, по който Меси иска", коментира Тиаго.
 
Неговият ПСЖ е безапелационен от началото на годината. Тимът няма поражение през 2017 г. в 10 мача от всички турнири, записвайки едва едно равенство при домакинството си на Монако. Ако в края на миналата година във формата на парижани се наблюдаваха някои колебания, то сега не се вижда нищо подобно и тимът на Унай Емери е готов да продължи с прекрасното си представяне. Барселона обаче е предизвикателство от съвсем друг калибър. Наказан за тази среща е полузащитникът Тиаго Мота, а единственият играч, който ще е под въпрос за срещата в състава на Емери, е аржентинецът Хавиер Пасторе. Каталунците са и големият кошмар на Емери, тъй като той се е изправял 21 пъти срещу тях като треньор на различни отбори и е побеждавал само веднъж. 
 
Французите може да са в страхотна форма, но Барселона също се намира в силен период. Загуби само един от последните си 22 мача във всички турнири. Освен това се добра до финал за Купата на краля. При последния си мач тимът гостува на Алавес в първенството и го разгроми с 6:0. Луис Енрике няма да може да разчита на Хавиер Масче-рано, Арда Туран и Алейш Видал, които са контузени.
 
Двата тима са изиграли 8 срещи помежду си в Шампионската лига. 6 от мачовете са били от четвъртфиналната фаза и 2 пъти са се срещали в групите на турнира. В тези 8 мача Барса има 3 победи срещу 2 за ПСЖ, а 3 мача са завършили без победител. Що се отнася до домакинските мачове на ПСЖ в тези двубои, то парижани имат 2 успеха в 4 домакинства, при една победа на Барселона и 1 мач, който завършва с равен резултат. Иначе двата отбора играха и финал за КНК през 1997 г., който Барса спечели с 1:0. При последните им срещи от елими-национна фаза двата тима се сблъскаха на четвъртфиналите през 2013 и 2015, които бяха спечелени от испанския тим, но трябва да отбележим още, че ПСЖ никога не е отпадал в осминафиналната фаза, печелейки във всичките си 4 участия.
 
Двубоят гарантира шоу, тъй като в последните си 6 мача ПСЖ са отбелязали 17 попадения, а Барселона 18.
Шведският футбол отказа да въведе VAR

Вижте подробности

Търсенето на треньор не може да разсея Байерн преди мачовете с Реал М, смята Тухел

Вижте какво каза треньорът на баварците

Клоп одобри евентуалния си наследник

Немският специалист похвали работата на Арне Слод във Фейенорд

Обрат: Феновете на Байерн Мюнхен с петиция за оставането на Тухел

Привържениците не са убедени от слуховете за назначаването на Ралф Рангник

ОФИЦИАЛНО: Айнтрахт откупи нападател от ПСЖ

Екитике ще струва на немския тим 16 милиона евро

Пиоли: Това бяха трудни 10 дни

Треньорът на Милан говори преди дербито с Ювентус в събота

Испания вече има нов президент на футбола

Педро Роча е назначен временно на поста до септември

Анчелоти включи Белингам в групата за Сосиедад в последния момент

Английският халф заема мястото на Родриго

Де Бройне: Фоудън играе по-добре, защото има свобода

Белгийският халф похвали отличния сезон на английския си съотборник

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки