Местният бизнес стои зад ръководството и Локомотив (ГО)

1,5 млн. е рамката на бюджета, в който трябва да се побере „железничарите“ в дебютния си сезон в Първа лига

Местният бизнес стои зад ръководството и Локомотив (ГО)

Местният бизнес в Горна Оряховица стои зад футболния „Локомотив“ и ръководството му. Това стана ясно по време на вечеря дадена от председателя на УС със собственици и представители на местни фирми. В срещата участваха още кметът на Общината инж.Добромир Добрев, председателя на ПК „Спорт и младежки дейности“Димитър Николов, както и представители на клубното ръководството.

1,5 млн. е рамката на бюджета, в който трябва да се побере „Локомотив“ в дебютния си сезон в Първа лига. 300 000 е целевата субсидия от местния бюджет. Близо 900 000 са заложинете приходи от спонсорства, реклама и телевизионни права.

През последните два сезона „Локо“ е получавал подкрепа между 150 и 200 000 лв. от местни фирми. Този сезон ръководството разчита, че постъпленита от местната икономика може да достигне четвърт милион лева, тъй като представителни тим изглежда много по-актрактивно и като рекламоносител.

Неслучайно футболната общественост в България сочи „Локомотив“ като един успешно развиващ се обществен проект, резултат от пълноценно публично-частно партньорство, заяви председателя на клуба Даниел Костадинов.

"С домакинския мач срещу ЦСКА-София през есента сбъднахме мечтите на поколения горнооряховчани да гледат мач на ел.осветление, а срещата да бъде предавана в пряко телевизионно излъчване", отчете още клубният шеф.

"Не е лесно да се издържа отбор в елита на българския футбол, но това дава радост и повод за самочувствие на нашите съграждани и затова продължаваме да ви подкрепяме", добави от името на бизнеса Ивелин Гавазов.

Кметът инж. Добромир Добрев изтъкна, че през последната една година са извършени подобрения в спортната инфраструктура, каквито не са правени за период от близо 30 години. Общината има проект за модерна тренировъчна база, който ще е следващия етап от осъвръменяването на спортните съоражения. До края на април трябва да приключи и цялостното обновяване на стадиона в съседния град Долна Оряховица, който ще е с ново тревно покритие, поливна система и съблекални.

Убеден съм, че изявата на представителния отобр е допълнителен стимул за децата от школата, за които всички ние носим социална оговорност, добави Петър Христов, собственик на един от основните спонсори „Лактима Балкан“

Председателят Костадинов коментира и темата със зимната селекция.

Да, имаме в състава немалко чужденци. И на мен ми се иска да виждам повече българи, но истината е, че класата на родните състезатели не е висока и рядко кореспондира с финансовите им претенции. Стремим се привличаме конвертируеми изпълнители. И трансфера на Матиа Курьор е пример за това.

„Локомотив“ несъмнено е трамплин и това не остава незабелязано от специалистите.

Милен Желев и Николай Банков вече попадат в разширения състав и списъка на националния селекционер Петър Хубчев, коментира Костадинов пред представителите на бизнеса.

Футболният отбор е бил и си остава емблема, символ и част от идентичността на Горна Оряховица. Давам си сметка за отговорността и обществените очаквания ,с които сме натоварени, завърши председателя на УС Даниел Костадинов.

ОБЗОР: Етър превзе върха във Втора лига с гол в 93-ата минута

Спартак (Варна) се възползва от грешките на Миньор и Хебър, вижте всички резултати, голмайстори и класиране

ОЧАКВАНО: Лудогорец мина през Локо ГО на път към Купата на България (ВИДЕО+СНИМКИ)

Шампионите спечелиха с 3:1 в Разград и са четвъртфиналисти в турнира

ОФИЦИАЛНО: Съобщиха кога ще е най-старото столично дерби

Вижте датите и часовете на мачовете Славия – Левски и ЦСКА – ЦСКА 1948, както и програмата за следващия кръг във Втора лига

ОФИЦИАЛНО: Обявиха програмата на осминафиналите за Купата и следващите кръгове в елита

Вижте и кога ще са мачовете от предстоящите 4 кръга във Втора лига

Съдийски назначения за следващите мачове от Втора лига

Вижте всички наряди

ОБЗОР: Спартак Варна с инфарктен обрат над Левски Лом

Шест срещи се изиграха днес, вижте всички резултати

ИЗВЪНРЕДНО: Ясна е програмата за Купата на България, пренасрочиха 4 мача от елита

Шест срещи от 1/16-финалите ще се излъчват на живо, вижте какво съобщиха от БФС

ТЕСЛА ЗА ФЕНОВЕТЕ: Пускат само 30 процента от капацитета на стадионите!

Решението е на служебния министър на Румен Радев

КУПА НА БЪЛГАРИЯ: ЦСКА стартира защитата на трофея в Бистрица или Пазарджик

Левски срещу Марек или Черноломец, Лудогорец може да гостува в Доброславци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки