ЦСКА с четирима нови срещу Берое

Белчев готви промени в нападение, старозагорци жадуват първи успех над "армейците" у дома от 1990-а

ЦСКА с четирима нови срещу Берое

ЦСКА се готви да изсипе цялата си офанзивна мощ срещу Берое днес, но и треньорът на заралии Ферарио Спасов е подготвил своите трикове в чува­ла с изненади. Двата отбора се изправят днес от 15:00 часа в Стара Загора. За армейците този мач е с цената на оконча­телно утвърждаване в челната тройка и гонитбата на Левски. За Берое пък е важна стъпка в битката за Топ 6.

ЦСКА ще опита да спечели 25-а победа срещу Берое в Стара Загора в влита. А домакините гонят първи шампионатен успех над „червените” от 1990 година насам. Билетите за мача са по 5 лева, а на трибуните се очакват около 6000 зрители.

Треньорът на заралии Фера­рио Спасов е напълно наясно със стартовите 11. Той не може да разчита на наказания Венци Василев и контузените Георги Божилов и Ради Кирилов. Феро като цяло не разполага с голяма дълбочина  в състава, така че трудно може да се очаква ня­каква изненада откъм единици на терена. Спасов обаче е хи­тра лисица, с огромен опит в треньорската професия и със сигурност е подготвил такти­чески ходове, с които да извади от равновесие ЦСКА. Не е из­ключено Берое да повтори под­хода на Черно море от първия пролетен кръг. Тогава моряци­те излязоха да се надиграват срещу армейците и изнесоха силна първа част. След като не успяха да вкарат обаче, рухнаха след почивката.

Офанзивният халф Карлос Охене е откритието на сезона за заралии и на него ще се разчи­та много срещу червените. Карачанаков винаги може да вка­ра от пряк свободен удар. Неслучайно треньорът на врата­рите на ЦСКА Ивайло Иванов е наблегнал върху този елемент при работата си с Георги Китанов през седмицата. Карачанаков е майстор на фауловете и на "Армията" са с повишено внимание за това. Централ­ният нападател на заралии Жуниор Мапуку пък се намира в добра форма и след гола и две­те си асистенции срещу Дунав (4:0) сега ще опита да затвърди представянето си.

С какво обаче разполага ЦСКА? Стамен Белчев може да разчита на всичките си нови попълнения - Кевин Меркадо, Фернандо Каранга, Кевин Кубемба и Николай Бодуров. Така е твърде вероятно и четири­мата да вземат участие в днешната среща. Пред настав­ника има предостатъчно варианти как да нареди своята ата­ка. Сигурно е, че армейците ще играят в схема 4-3-2-1 и Педро ще действа на позицията зад нападателя. Като такъв се очаква да деб­ютира Каранга. По фланговете е голямата мистерия - Арсенио и Кулма може пак да старти­рат. Но Белчев умува дали да не потърси ударна изненада, ко­ето би означавало Меркадо да стартира отляво, а Кубемба отдясно.

Именно огромната вариативност в нападение е голе­мият коз в ръцете на Стамен Белчев за предстоящия мач. А дори и титулярният му избор да не сработи, той винаги мо­же да направи корекции от пей­ката.

Извън групата на ЦСКА от­ново остана Манолев, чието завръщане на терена ще се оча­ква срещу Ботев на "Армията" във вторник. Така десен бек пак ще е Александър Дюлгеров, кой­то има за цел да стабилизира изявите си след неубедителна­та игра в Каварна. В центъра на защитата се завръща Божи­дар Чорбаджийски, който ще си партнира с Николай Бодуров. Рафа Перес остана извън група­та заради правилото за не по­вече от трима чужденци извън ЕС в нея. Другите са Кулма, Меркадо и Каранга. Извън смет­ките за гостуването на Берое е и Десподов. Той е получил алергия в последния момент и остана в София. Крилото обаче ще е на линия за домакинство­то на Ботев в следващия кръг.

Берое – ЦСКА
15:00, стадион „Берое”

Вероятни състави:

Берое: Перниш –Зехиров, Иво Иванов, Георгиев, Пенев, Като, Райнов, Делич, Охене, Карачанаков, Мапуку
Треньор: Ферарио Спасов

ЦСКА: Китанов – Дюлгеров, Бодуров, Чорбаджийски, Недялков, Бумал, Пинто, Кулма, Педро, Арсенио, Каранга
Треньор: Стамен Белчев

Съдия: Драгомир Драганов

ОФИЦИАЛНО: Пирин е с нови собственици

Управлението преминава в ръцете на Георги Спасов

Балъков: Надявам се на подкрепа от феновете

Новият наставник на Локомотив София говори пред медиите след назначаването си

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки