Топузаков за ЦСКА: Няма фаворит, това е мач на честта - нека си говорим след него, а не предварително

„Всяко зло не идва само и проблемите ни затрупаха, а нямаме дълбочина в състава”

Топузаков за ЦСКА: Няма фаворит, това е мач на честта - нека си говорим след него, а не предварително

„Устройваха ни само трите точки, но бяхме неубедителни през по-голямата част от мача, допускахме елементарни грешки и макар да имахме своите моменти, те не бяха достатъчни за нещо повече от точка.”

Това сподели Елин Топузаков след равенството на Левски срещу Дунав в Разград. Мачът от XXII кръг приключи при резултат 2:2, след като „сините” на два пъти изоставаха.

„Не бяхме убедителни днес. За пореден път прекроявахме състава заради контузени и наказани. Дори и да искам да играем в постоянен състав, няма как да се получи. Неувереността в контрола на топката и воденето на мача доведе до наши грешки, които разклатиха още повече самочувствието ни. Имахме положения пред съперниковата врата, които пропуснахме, така че равенството е закономерно.”

Дали има напрежение в „синия” лагер?

„Нормално е да има напрежение след тези резултати в началото на пролетния дял. Футболистите са показали, че имат качества и това не трябва да ги притеснява.

За контузиите на Веско Минев и Адениджи в Разград:

„Те имат проблеми, но чак като минат прегледи ще разберем какво е тяхното състояние. Това са нови два проблема и виждате, че нямаме дори основен гръбнак, защото наистина проблемите ни затрупаха вълнообразно. Не мисля, че травмите са вследствие на преумора, защото сме в началото на сезона и направихме добра подготовка. Всяко зло не идва само. Не мога да гадая кой ще бъде на линия за следващия мач. Истината е, че нямаме дълбочина в състава. Когато няма такава, се налага малките да поемат отговорност. Дори и днес на пейката имаше предимно юноши. Те са бъдещето на Левски, но трябва да навлизат постепенно. Трябва ни опит, за да изглеждаме като отбор, а не да има хаос на терена.”

Какво може да подобри Левски до уикенда?

„Всичко може да се подобри. Във футбола, освен дисциплина, трябва да има себераздаване и взаимопомощ на терена. Ако го постигнем това, като сплотен колектив, можем да постигнем всичко.”

Дали бъдещето на треньора зависи от двубоя с ЦСКА?

„Нямам представа дали бъдещето ми зависи от следващия мач с ЦСКА. Явно нещо не се получава, ако се гледат резултатите, но си има ръководство и нека си говорим след предстоящия мач, а не предварително. Аз искам да се представим по най-добрия начин и да извлечем максимума.”

Дали се е отказал от схемата 3-5-2, която налагаше по време на подготовката?

„Ако имам трима централни защитници, ще ги пусна, не съм се отказал от схемата, но тя не е толкова важна. След като не сме спечелили мачовете си срещу отбори от долната половина, значи нещо куца. Аз не искам да копирам Ювентус или Интер, а да опитам това, което имам в момента.”

За новите попълнения:

„Със сигурност на новите попълнения им е най-трудно, защото те идват в отбор, който винаги трябва да побеждава. Аз очаквам от тях да се представят все по-добре.”

За следващия мач, който е срещу ЦСКА:

„Няма фаворит в такива мачове. Това е мач на чест. Трябва да излезем и да се представим така, както подобава на Левски. Със сигурност ще се опитаме да накараме тези привърженици да се гордеят с отбора си, въпреки трудните моменти и лошия старт на пролетния полусезон.”

ОФИЦИАЛНО: Пирин е с нови собственици

Управлението преминава в ръцете на Георги Спасов

Балъков: Надявам се на подкрепа от феновете

Новият наставник на Локомотив София говори пред медиите след назначаването си

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки