Лацио спечели първата битка от войната за Рим (СНИМКИ+ВИДЕО)

Лациалите победиха с 2:0 Рома в символичното си домакинство на "Олимпико"

Лацио спечели първата битка от войната за Рим (СНИМКИ+ВИДЕО)

Лацио победи с 2:0 Рома в първия мач от полуфиналния сблъсък между градските съперници за Купата на Италия. Милинкович-Савич и Чиро Имобиле вкараха двата безответни гола и дадоха добър аванс на "римските орли" преди реванша на същия стадион. 

Първите 20 минути на двубоя бяха много равностойни, като по един удар отправиха Федерико Фацио и Сергей Милинкович-Савич. След това постепенно лациалите започнаха да разгръщат по-опасни атаки, като в опасности създадоха Чиро Имобиле и Джордан Лукаку.

Така в 29-та минута символичните домакини откриха резултата чрез Савич. Халфът комбинира с Фелипе Андерсон, който проби в наказателното поле и върна отново към своя съотборник, който успя да засече във вратата на Алисон.

В 59-та минута Пароло връхлетя върху топка, загубена от Имобиле в наказателното поле и бе на няколко сантиметра от уникален гол, но топката се оплете от външната страна на мрежата. Няколко секунди по-късно Салах получи добър пас отляво и стреля много силно, но топката се отби от сглобката на двете греди.

В следващите минути Рома се опита да вдигне темпото и да намери път към изравняването, но завършекът на атаките им липсваше, като Джеко и Салах бяха лесно спирани.

В 78-та минута Имобиле заби втори гол във вратата на Рома. Балде Кейта преодоля Манолас, напредна по аут линията и пусна перфектно центриране към далечната греда, където Имобиле без проблем засече и взриви тифозите в небесно синьо.

За последните минути Спалети реши да пусне в игра Франческо Тоти, но дори и легендата на "вълците" не успя да помогне на своите съотборници. Рома опита финален натиск в продължението на срещата, но отново нападателите в черврно бяха неутрализирани и Лацио запази аванса си. 

Така Лацио ще има комфортен аванс от 2:0 за реванша, който ще се изиграе отново на "Стадио Олимпико", но с разменени роли на 5-ти април. 


Клоп отписа титлата: Ливърпул трябва да преоткрие себе си

Вижте какво каза треньорът

Коул Палмър се връща за Челски

Вижте какво каза треньорът Маурисио Почетино

Луис Енрике: ПСЖ е във великолепен момент

Вижте какво каза треньорът на парижани

Шведският футбол отказа да въведе VAR

Вижте подробности

Търсенето на треньор не може да разсея Байерн преди мачовете с Реал М, смята Тухел

Вижте какво каза треньорът на баварците

Клоп одобри евентуалния си наследник

Немският специалист похвали работата на Арне Слод във Фейенорд

Обрат: Феновете на Байерн Мюнхен с петиция за оставането на Тухел

Привържениците не са убедени от слуховете за назначаването на Ралф Рангник

ОФИЦИАЛНО: Айнтрахт откупи нападател от ПСЖ

Екитике ще струва на немския тим 16 милиона евро

Пиоли: Това бяха трудни 10 дни

Треньорът на Милан говори преди дербито с Ювентус в събота

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки