Вратар и защитник помогнаха на Левски да обърне ЦСКА пред 23 000 на националния стадион (ВИДЕО+СНИМКИ)

Дербито завърши 2:1, Николай Кръстев с геройски спасявания, Яблонски вкара победния гол

Вратар и защитник помогнаха на Левски да обърне ЦСКА пред 23 000 на националния стадион (ВИДЕО+СНИМКИ)

Левски победи ЦСКА в дербито от 23-ия кръг на Първа професионална лига. Двубоят, който се игра на националния стадион „Васил Левски” пред около 23 000 зрители, завърши при резултат 2:1, като до успеха си „сините” стигнаха след обрат.

 

Основна заслуга за успеха на Левски има младият вратар Николай Кръстев, който е едва на 20 години. Той направи редица решаващи спасявания. Точни за „сините” бяха Роман Прохазка от дузпа и защитникът Давид Яблонски. Резултатът бе открит от Арсенио Нунеш в началото на мача.


ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ТУК!!!

 

Така Николай Митов дебютира като старши треньор на Левски с победа. Интересен факт, е че последната победа над ЦСКА за тима от „Герена” дойде именно при него – пак с 2:1.

 

Левски събра 48 точки и заема второто място. ЦСКА е трети с 42.

 

Отборът на ЦСКА започна агресивно двубоя още с първия съдийски сигнал и наложи сериозна преса на Левски. В първата минута Антон Недялков принуди Яблонски да направи грешка, топката попадна в Руи Педро, той навлезе в наказателното поле и стреля, но Сърджан Лукин притича и успя да блокира удара му.

 

В петата минута „червените” фенове получиха повод за радост. Станислав Манолев се пребори за топката по десния фланг, центрира, защитата в „синьо” не успя да изчисти, топката попадна в Арсенио Нунеш, той финтира Роман Прохазка и с хубав удар с десния крак не остави шансове на Кръстев - 1:0.

 

В началните минути на мача отборът на Левски допускаше грешки и лесно губеше топката. ЦСКА продължи с пресата и в 17-ата минута бе много близо до втори гол. Недялков отправи добро центриране към Фернандо Каранга, който бе изпуснат от бранителите, бразилецът се хвърли да засече, но се размина с топката.

 

Гостите в този мач продължи с активната игра и пресата до към 25-ата минута, след което отстъпиха инициативата на Левски. Въпреки това обаче „сините” така и не успяха да създадат нещо опасно, с което да затруднят вратаря Георги Китанов.

 

В 30-ата минута Антонио Аниете центрира от пряк свободен, в наказателното поле Бабатунде Адениджи с глава намери Давид Яблонски, който също с глава от около метър прати  топката във вратата. Последва обаче сигнал за засада. В такава бе Адениджи в момента на паса. Очаквано, от щаба на Левски реагираха остро.

 

Второто полувреме започна с накъсана игра предимно заради нарушения. Левски отново изпитваше трудности при организирането на атаките си и в завършващата фаза липсваше увереност.

 

ЦСКА можеше да удвои преднината си, като пред Густаво Кулма се откриха две великолепни възможности, но в двата случая Николай Кръстев бе на мястото си.

 

Така се стигна до 69-ата минута, когато защитата в „червено” се пропука. Тогава Георги Костадинов получи от Франсис Нар и пусна пас към Яблонски, който бе оставен напълно сам и Китанов го фаулира в опита си да му направи шпагат.



Съдията Никола Попов справедливо посочи бялата точка – дузпа! Прохазка се нагърби с изпълнението. Той прати технично по земя в долния ляв ъгъл, Китанов се метна в десния.

 

Този гол даде импулс в играта на Левски. Адениджи можеше да вкара втори гол за „сините” съвсем скоро след това. Той засече с глава центриране от ъглов, но ударът му мина покрай вратата.

 

Синята част на стадион „Васил Левски” избухна в радост в 79-ата минута. Мехди Бурабия центрира от пряк свободен, в пеналта защитникът Яблонски бе оставен непокрит и с глава преодоля Китанов. 

 

До края на мача ЦСКА хвърли всички сили, за да изравни, но атакуващите футболисти бяха отказани от блестящите намеси на вратаря Кръстев. Той отрази удари на Каранга, Меркадо  и влезлият като резерва Кевин Кубемба.



























ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ТУК!!!

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки