Ботев сломи девет от Берое с два гола на Виана (ВИДЕО+СНИМКИ)

Груба грешка даде шанс на "канарчетата" да поведат, а заралии останаха в намален състав за по-малко от 4 минути след почивката

Ботев сломи девет от Берое с два гола на Виана (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ботев спечели  Битката за Тракия след 2:0 у дома срещу Берое в ХХIII кръг на Първа лига. Груба грешка на Асен Георгиев в 17-ата минута доведе до попадение на Виана. През втората част Берое остана с 9 човека, след като Веселин Пенев бе изгонен за втори жълт в 56-ата, а Охене си изкара два жълти в рамките на секунди, след като опита да се разправя със съдията Ивайло Стоянов прекалено въодушевено. В добавеното време отново Виана бе точен след асистенция на Неделев, оформяйки крайното 2:0.

Първите минути на двубоя бяха равностойни, като домакините имаха леко предимство във владеенето на топката. И двата тима имаха своите шансове преди почивката и играта бе двуостра, но Ботев успя да се възползва от грешка на гостите и излезе напред в резултата.



В 5-ата минута „канарчетата” имаха добра възможност за откриване на резултата, нослед удар на Недлев топката попадна в Балтанов, който не успя да се възползва от разсейването в отбраната на Берое и от 10-ина метра стреля встрани от вратата.

Последваха още няколко опита от дистанция на „жълто-черните”, но без особена опасност за заралии.



В 17-ата минута гостите дадоха неочакван подарък на Ботев, а Фернандо Виана се възползва по най-добрия начин. Асен Георгиев в опита си да запази кълбото в игра и да не излезе в тъч остави топката на страничната линия, Виана пое и нахлу в половината на Берое, след което завърши с точен удар за 1:0.

Шансът покри „жълто-черните” в 25-ата минута, когато Мартин Райнов отправи силен удар от дистанция, но топката срещна напречната греда. Почански бе близо и вкара, но бе в положение на засада, но при повторенията останаха съмнения дали има всъщност такава.



Мапуку пробва удар от малък ъгъл и малко не му достигна да порази целта, а в 37-ата при центриране към конгоанеца топката бе избита с плонж от Чворович.



След почивката ситуацията стана по-тежка за Берое, след като гостите останаха с 9 човека за по-малко от 5 минути. В 56-ата Веселин Пенев спря перспективна атака и фаулира Тодор Неделев, за което видя жълтия цвят за втори път. Четири минути по-късно Охене направи абсолютна глупост и след получен жълт картон опита да се разправя със съдията и посегна към рефера, който не се поколеба и веднага му показа втори жълт картон.



Със сериозно числено превъзходство „канарчетата” наложиха натиск, който можеше да даде резултат в 73-ата след отличен пас на Виана, капитанът Балтанов обаче нацели гредата.

В добавеното време Тодор Неделев овладя отдясно, след което насочи към непокрития Виана, който на празна врата насочи точно за крайното 2:0.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки