Рамос смълча препълнения "Сан Паоло", Реал е четвъртфиналист за седма поредна година (ВИДЕО)

Наполи отново загуби с 1:3, Алваро Мората също вкара и бе мощно освиркан

Рамос смълча препълнения "Сан Паоло", Реал е четвъртфиналист за седма поредна година (ВИДЕО)

Реал (Мадрид) се класира за четвъртфиналите в Шампионската лига след втора победа над Наполи. Двубоят реванш, който се проведе на препълнения стадион „Сан Паоло”, завърши при резултат 3:1 (6:2 общ). Феновете на Наполи създадоха невероятна атмосфера, но бяха смълчани от капитана на гостите Серхио Рамос, който даде тон за успеха на кралския клуб през второто полувреме.

 

За седма поредна година Реал се класира за тази фаза на турнира. 

 

Двата отбора изкараха много качествен и изпълнен с интересни моменти мач. Домакините, окрилени от публиката си, започна агресивно. В 14-ата минута Лоренцо Инисние отправи опасен удар от дистанция, но над вратата.

 

Резултатът бе открит в 24-ата минута. Наполи проведе страхотна атака, Дрис Мертенс нахлу в наказателното поле и хладнокръвно се разписа, пращайки топката покрай Кейлор Навас.  

 

Това бе 12-ото попадение, което Реал допусна през този сезон в турнира. През миналия сезон тимът допусна 6. Освен това, това бе седмо попадение във врата на Реал в последните десет мача във всички турнири.

 

В 29-ата минута Кристиано Роналдо бе агонизиращо близо до това да изравни. Звездата навлезе в наказателното поле. Кулибали направи опит да му отнеме топката с шпагат, Пепе Рейна излезе напред, португалецът ги финтира и отправи удар, но топката се отби от лявата греда.

 

За седми път отборът от Мадрид удари греда през този сезон в Шампионската лига - най-много от всички отбори до момента.

 

Наполи продължи да атакува до края на частта. В 37-ата минута след карамбол топката попадна в Мертенс в наказателното поле, той отправи силен удар по земя, но за нещастие на хилядите по трибуните кълбото се отби от гредата.

 

В 51-ата минута гостите от Мадрид изравниха след статично положение. Тони Кроос центрира от ъглов, Серхио Рамос надскочи бившия си съотборник Раул Албиол и се разписа.

 

Защитникът се извиси за втори път в наказателното поле в 57-ата минута отново след центриране от Кроос от ъглов  и смълча още повече „Сан Паоло”. Топката рикошира в главата на Мертенс и влезе във вратата на безпомощния Пепе Рейна. 

 

Различни западни медии записват гола на Рамос, други го определят като автогол на Мертенс. Официалният сайт на УЕФА също го отбелязва като авто. 

 

В 67-ата минута Наполи направи хубава атака и бе много близо до втори гол. Хамшик отправи остро центриране в пеналта, където Мертенс се размина с топката.

 

Третият гол за Реал (Мадрид) падна в добавеното време. Кристиано Роналдо отправи силен шут, Рейна изби, но прати право към влезлият от пейката Алваро Мората и бившият футболист на Ювентус не сгреши при добавката. Той бе освиркан мощно. 

 

Швецкият футбол отказа да въведе VAR

Вижте подробности

Търсенето на треньор не може да разсея Байерн преди мачовете с Реал М, смята Тухел

Вижте какво каза треньорът на баварците

Клоп одобри евентуалния си наследник

Немският специалист похвали работата на Арне Слод във Фейенорд

Обрат: Феновете на Байерн Мюнхен с петиция за оставането на Тухел

Привържениците не са убедени от слуховете за назначаването на Ралф Рангник

ОФИЦИАЛНО: Айнтрахт откупи нападател от ПСЖ

Екитике ще струва на немския тим 16 милиона евро

Пиоли: Това бяха трудни 10 дни

Треньорът на Милан говори преди дербито с Ювентус в събота

Испания вече има нов президент на футбола

Педро Роча е назначен временно на поста до септември

Анчелоти включи Белингам в групата за Сосиедад в последния момент

Английският халф заема мястото на Родриго

Де Бройне: Фоудън играе по-добре, защото има свобода

Белгийският халф похвали отличния сезон на английския си съотборник

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки