Рома спечели битката на "Олимпико", но загуби войната с Лион (СНИМКИ+ВИДЕО)

"Римските вълци" победиха с 2:1 в Рим, но сериозното положение от първия мач се оказа решаващо

Рома спечели битката на "Олимпико", но загуби войната с Лион (СНИМКИ+ВИДЕО)

Рома победи с 2:1 Олимпик Лион на своя "Стадио Олимпико" в мач реванш от 1/8-финалите на Лига Европа, но отпадна с общ резултат 4:5 след тежката загуба седмица по-рано. Домакините направиха пълен обрат в срещата, но това не се оказа достатъчно, тъй като им беше нужна победа поне с 3:1, за да продължат напред. 

Цялото първо полувреме Рома беше очевидно по-силният отбор, като още в 6-та минута Мохамед Салах можеше да открие резултата, но ударът му бе париран от Антони Лопес. В 12-та минута Джеко също пробва късмета си, но топката излетя встрани от целта.

Тъкмо когато всички смятаха, че голът за Рома е въпрос на време, всъщност Лион отбеляза такъв чрез Муктар Диакаби. В 16-та минута защитникът на французите успя да надскочи всички в наказателното поле на Рома и с прецизен удар с глава отвори още по-голяма преднина за „хлапетата“ в общия резултат.

Само 60 секунди по-късно обаче Кевин Строотман изравни. Холандецът засече колебливо центриране от пряк-свободен удар, но защитата в бяло също не бе много убедителна и топката се оказа в мрежата на Лион.

Малко след като беше минал половин час игра Раджа Нианголан оптрави хубав изстрел, но извън целта. В продължението на първата част пък Джеко можеше да изведе Рома напред, но Лопес се намеси и спаси много добре.

В 54-та минута Валбуена имаше страхотен шанс да отбележи, след като бе намерен с добро центриране неохраняем, но ударът му от движение излетя високо над вратата.

В 60-та минута Ел Шарауи, който влезе като резерва, се пребори за топката на десния фланг, центрира остро и Джеко пропусна, но Лукас Тусар си отбеляза автогол, след като съотборник нацели крака му при опит да изчисти.


Минути по-късно Ел Шарауи излезе на прекрасна позиция и стреля с десния крак, но топката мина покрай далечния ъгъл, а Спалети и всички в състава на Рома не можеха да повярват.

Малко след това пък и Лаказет върна жеста, след като бе намерен с остро центриране, но с нескопосан удар едва не прехвърли Стадио Олимпико.

В 77-та минута Толисо стреля опасно с фалц извън наказателното поле, но Алисон успя да избие в корнер. В 84-та минута Спалети пусна в игра символа на Рома Франческо Тоти с надежда той да донесе така важния трети гол. Минута по-късно Лион разви прекрасна контраатака и Корне излезе сам срещу Алисон, но опитът му да го заобиколи се провали. 

Във втората минута на продължението Джеко засече с глава центриране отляво, но топката кацна от външната страна на мрежата. Това беше и последният по-сериозен шанс за домакините, които напускат надпреватата в Европа и вече ще могат да се съсредоточат върху домашната сцена. 


 

Кандидатите за треньор на Милан се увеличават

Франческо Фариоли е последното име, което е свързано с "росонерите"

Историческо: Интер - Торино ще се свири от изцяло женска бригада

Мария Капути ще бъде главният рефер на срещата

Коман няма да е готов за Евро 2024

Французинът се контузи тежко срещу Кьолн и трябва да почива още няколко месеца

Барселона иска да продаде четирима, но те се дърпат за трансфер

Вижте подробности

Слот заяви: Искам да водя Ливърпул

"Фейенорд и Ливърпул преговарят в момента и чакам да видя какво ще излезе от това", обяви специалистът

Ливърпул си хареса звезда на Палмейрас

Луис Гилерме ще струва на мърсисайдци около 20 милиона евро

Рома матира Удинезе в последните секунди при доиграването (ВИДЕО)

Браян Кристанте вкара в 95-та минута на "Блу Енерджи"

Анчелоти: Шави взе правилното решение

Треньорът на Реал Мадрид коментира горещата тема в Барселона

Алваро Мората отново се връща в Ювентус?

Испанецът може да бъде напусне Атлетико Мадрид през лятото

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки