Славия би Литекс в Ловеч и хвърли бомбата на кръга

"Белите" си го върнаха за загубата през есента, Литекс отпада от борбата за титлата, въпреки големите амбиции

Славия би Литекс в Ловеч и хвърли бомбата на кръга

Отборът на Славия хвърли бомбата на 16-ия кръг в „А” група, след като успя да победи като гост тима на Литекс с минималното 1:0 в последната среща от първия кръг на пролетния дял на българския шампионат. Двата отбора предложиха приятен за окото футбол и си поделиха по едно полувреме. Отборът от София започна с цели пет нови попълнения в титулярния си състав, а Дубала и Радослав Димитров се появиха през втората част. Славия бе по-добрият отбор през първата част, а Литекс пропусна да изравни през второто полувреме, след като създаде множество положения. Единственото попадение за „белите” реализира Павле Попара още във 2-та минута.

Срещата на стадион „Градски” в Ловеч започна изключително драматично, след като още във 2-ата минута сърбинът Павле Попара откри резултата, след чудесна атака. След гола момчетата на Станимир Стоилов потърсиха моментално изравняване, но удар на Ивелин Попов от пряк свободен удар в 13-ата минута, бе отразен от стража на „белите” Господинов. След този пропуск играчите от Ловеч продължиха да натискат своя съперник, а центриране на капитана Попов не намери свой съотборник.
В 29-ата минута след чудесно центриране от корнер се получи разбъркване в наказателното поле, но Йордан Господинов се ориентира в ситуацията и предотврати гол в мрежата си. В 38-ата минута бразилецът Том напредна по крилото, направи няколко залъгващи движения, с което се освободи от опеката на двама противникови защитници, стреля, но топката мина над вратата.

Само минута по-късно бомбен шут на Дока бе отразен с вещина от Господинов, който бе най-силният играч на гостите. До края на полувремето не се случи нищо интересно и двата отбора се оттеглиха на почивка при резултат 0:1.




Втората част отново започна с подчертан натиск на домакините, които търсеха бързо изравняване. Няколко опасни центрирания в наказателното поле на Славия, бяха отразени с вещина от Господинов. В 73-ата минута при едно единоборство между играчи на двата отбора се стигна до спречкване, което доведе до ръкопашни разправии между единайсеторките на двата тима.

Съдията Цветанов успя да укроти страстите със строг тон и устни забележки. В 76-ата минута след грешка в защитата на Литекс Ортега се озова на чудесна позиция, но се засуети и предпочете да подава, вместо да стреля към вратата на Тодоров.

В последните 10 минути от мача Литекс буквално натика момчетата на Стевица Кузмановски в тяхното наказателно поле, но така и не успяваше да отбележи изравнително попадение. „Оранжевите” се опитваха с центрирания да достигнат до заветната си цел, но Господинов бе на своето място и не позволяваше коженото кълбо, да премине зад голлинията.

В последните секунди на срещата играчите на Станимир Стоилов имаха шанс да изравнят, но удар на Николов мина над гредата на Йорданов.

След тази срещата Литекс се намира на четвърта позиция с актив от 28 точки, докато играчите на Славия са седми с актив от 23 точки. В началотона сезона ловешкият отбор съкруши "белите" с 3:0 на "Овча Купел" и бе обявен за фаворит номер 1 за титлата.

Снимки от мача може да видите ТУК

Видео от мача може да видите   ТУК

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки