Холандските медии: Провал и връх на посредствеността

"Играчите на Дани Блинд играха със страх, бяха бавни и безидейни в София", пишат изданията в Холандия

Холандските медии: Провал и връх на посредствеността

Загубата от България снощи е един от най-слабите мачове на Холандия в историята, пише холандското издание Volkskrant. България победи с 2:0 в София и постави под въпросителна класирането на холандците за Мондиал 2018.

Пресата в ниската земя подлага на унищожителна критика селекционера на "лалетата" Дани Блинд.

Медиите припомнят, че Холандия пропусна и европейското първенство миналата година и поставят под въпрос способностите на Дани Блинд да изведе холандците до класиране за световното първенство догодина в Русия.

В страната констатират, че предишният треньор на отбора Гуус Хидинк бил уволнен, макар че постигнал доста по-добри резултати от Блинд.

"Представянето на Холандия дотук в световните квалификации бе поносимо, но тази пародия на футбол, която предложиха "оранжевите" срещу България, беше върха на посредствеността. Играчите на Дани Блинд играха със страх, бяха бавни и безидейни. На полупразния стадион "Васил Левски" изглеждаше така, сякаш играчите в синьо се виждат за първи път", пише Volkskrant.

"Блинд предприе неоправдан риск с включването на 17-годишния Матайс де Лихт на важен пост в центъра на защитата и се наложи да го сменя на почивката", пише още изданието.

Пресата припомня, че Дани Блинд има пет загуби в последните две квалификационни кампании - три за Евро 2016 от Исландия, Турция и Чехия и две за Мондиал 2018 - от Франция и България.

Авторитетният "Телеграаф" също не пожали играчите за слабото им представяне и посочи като главен виновник за поражението треньора.

"Изправени сме пред опасността да пропуснем втори пореден голям форум. След загубата тази вечер имаме пет мача, за да се измъкнем от наистина тежка ситуация. Нуждаем се от чудо, ако искаме да стигнем до финалите на Мондиал 2018. Изоставаме от Франция и Швеция, а позволихме и на България да ни задмине. Дани Блинд е близо до втори голям провал. Той сбърка с прибързаното включване на 17-годишния Матайс Де Лигт, оставяйки опитния Стефан Де Врай на пейката. Решение, заради което впоследствие се опарихме... на два пъти", пише изданието.

Материалът продължава с оценка на представянето на футболистите. Тийнейджърът Де Лигт е определен като жертва, стражът Зут - слаб, халфовата линия и таранът Бас Дост - безлични, а крилата - Робен и Куинси Промес - незабележими.

"Телеграаф" пише, че селекционерът Дани Блинд е застрашен от уволнение, а снощната загуба е накарала част от феновете да скандират "Блинд аут!" след последния съдийски сигнал.

"Холандия е пародия на футбола!", изригна изданието "Фолкскрант". "Момчетата на Дани Блинд изиграха най-слабия мач в историята си в София! Няма как да е иначе, след като загубиха с 0:2 и видяха как се прощават със Световното първенство в Русия", написаха още от медията. 

"Слабаци", гласеше коментарът на Parool. "Холандия изглежда ще се прости с второ поредно голямо състезание, след като за първи път в историята си допусна изоставане от 0:2 за по-малко от четвърт час в световна квалификация. А най-младият ни дебютант от Втората световна война насам беше твърде слаб и разкрит от Спас Делев", допълва изданието.

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

Пирин ще надвие Ботев (Вр) по пътя към спасението

Вижте подробности

Балъков: Надявам се на подкрепа от феновете

Новият наставник на Локомотив София говори пред медиите след назначаването си

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки