Сблъсък на мечти в Благоевград

Пирин и Ботев мечтаят за купата, всички погледи ще са вперени в Иван Цветков

Сблъсък на мечти в Благоевград

Тази вечер Пирин и Ботев (Пловдив) излизат в първия четвъртфинал за Купата на България. Сблъсъкът е от 20:00 часа в Благоевград, а „орлетата” се надяват стадион "Христо Ботев" отново да се окаже непревземаема кре­пост. Под ръководството на Милен Радуканов тима навър­тя 4 поредни успеха у дома, при това, без да допусне гол. Пирин подчини последовател­но Левски (1:0), Локо Пд (1:0), Славия (4:0) и Нефтохимик (1:0). За последно благоевградчани пуснаха гол на терена си на 12 декември миналата година - при 1:1 срещу Берое, вкара Жуниор Мапуку в 44-ата минута. Оттогава те са запазили мре­жата си суха в продължение на 406 минути - 6 часа и 46 ми­нути. В Пирин се надяват да пренесат тази форма и в турнира за купата.

Треньорът на благоевград­чани Милен Радуканов ще се изправи срещу бившия си тим Ботев, в който изкара малко време през сезон 2011/12 в „Б” група. Той надъха тима си с ли­чен пример - разказа на футбо­листите как през сезон 1993/94 орлетата елиминира­ха на полуфинал друг пловдивс­ки тим - Спартак, а след това срещнаха Левски в битката за трофея - загуба с 0:1. Трень­орът бе част от онзи състав на „орлетата”.

Той посочи, че ня­ма никакви сантименти към Ботев. "Уважавам клуба, как­то и всички останали, през ко­ито съм минал, но мисля, че такива неща във футбола ня­ма и не трябва да има. Оста­вил си нещо, взел си нещо и продължаваш напред. По този въпрос се замислих по време на мача Наполи - Ювентус. Игуаин какво трябваше да направи?", попита риторич­но наставникът.

Единственият проблем пред Радуканов е наказанието на Кристиян Кощърна. Вмес­то него най-вероятно ще иг­рае Благов. Даниел Младенов е възстановен от травма и се завърна в групата. Той е дру­гата опция за заместник на словака.

Голмайсторът на Ботев Фернандо Виана до последно ще държи изправен на нокти треньорския щаб. Той е с въз­паление на пръст на крака и срещу Монтана игра на инжек­ции. Той влезе като резерва и вкара за 2:0. Вратарят Иван Чворович попадна в групата, но най-ве­роятно ще е резерва.

В Ботев са притеснени най-много от бившите си играчи Иван Цветков и Станислав Ко­стов и ще им отделят спе­циално внимание. Тази вечер всички на стадион "Христо Ботев" ще са вперили поглед в един човек - играещия помощник-треньор на домакините Иван Цветков. Човекът, чието име сега скандират в родния Благоевград, а три сезона същото правеше и жълто-черната половина на Пловдив. След го­дина и половина отсъствие той отново сложи бутонките. А когато е на игрището, всички притаяват дъх, за да видят какво движение ще при­даде на топката невероятна­та му левачка.

В шест мача през пролет­та Цветков вече вкара два гола. „Канарчетата” са наясно със силата му и затова се надяваха Вуйчо Ваньо, както го наричаха, да не излезе сре­щу тях. Той обаче е в групата. И се очаква 37-годишният футболист да се появи в игра през второто полувреме.

Ботев си има Тодор Неделев, но... бултрасите биха дали всичко, за да мо­же Майстора тази вечер да е с номер 19 в жълто-черен екип, а не с №8 в зелена фланелка. А В Благоевград се надяват той да порази бившия си тим.

След мача една от двете публики ще е разочарована от отпадането на тима си. Но и двете ще се рад­ват да видят от­ново играта на Цветков.

Пирин – Ботев (Пд)
20:00, ст. „Христо Ботев”, Благоевград

Вероятни състави:

Пирин: Макенджиев – Башлиев, Сандев, Ст. Николов, Попев, Дженкинс, Ал. Костадинов, Тасев, Старокин, Благов, Ст. Костов
Треньор: Милен Радуканов

Ботев (Пд): Г. Георгиев – Панов, Р. Терзиев, Генев, Марин, Балтанов, Юсеин, Бризола, Вутов, Неделев, Косоко
Треньор: Николай Киров

Съдия: Николай Йорданов

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки