Байерн загря за Реал с категоричен успех срещу Борусия (ВИДЕО)

Баварците се наложиха с 4:1 в дербито на кръга игран на "Алианц Арена"

Байерн загря за Реал с категоричен успех срещу Борусия (ВИДЕО)

Байерн Мюнхен спечели категорично с 4:1 дербито на кръга в Първа Бундеслига срещу Борусия Дортмунд. Баварците очакват тежък двубой в Шампионска лига идната седмица, но лидерът в Германия показа, че няма да прави компромиси с Бундеслигата и тотално надигра Дортмунд, който пък от своя страна сякаш вече мислеше за двубоя с Монако и бе отписал днешния мач.  Рибери откри в 4-ата минута на "Алианц Арена", а Левандовски покачи на 2:0 шест по-късно. В 20-ата Герейро върна един гол, но с попадения на Робен и отново Левандовски след почивката домакините си осигуриха трите точки в двубоя от 28-ия кръг.

Домакините получиха предупреждение още във втората минута, когато Усман Дембеле излезе на стрелкова позиция, но вместо да открие резултата шутира неточно.

Отговорът на баварците не закъсня и две минути по-късно домакините нанесоха първия си удар. Филип Лам намери непокрития Рибери в пеналта и французинът наказа разсеяността на отбраната, откривайки резултата.

Шест минути по-късно машината за голове Левандовски удвои преднината на домакините. Полякът изпълни перфектно пряк свободен удар и в 10-ата минута покачи на 2:0.

Робен на два пъти пробва да отбележи, но мерникът му изневери.

Дортмунд не се отказа и в 20-ата минута Рафаел Герейро върна надеждите на гостите. Слабо изчистена топка от Видал попадна в португалеца, който с мощен шут намали на 1:2.

Робен продължи да обстрелва вратата на Дортмунд, но точността му убягваше през първото полувреме.

В 47-ата Обамеянг отправи силен удар, но ъгълът бе много малък и топката се заби във външната част на мрежата.

Две по-късно Робен покачи на 3:1. В типичен свой стил холандецът подмина двама бранители, намери удобна позиция за удар и с прецизен шут изпрати кълбото в долния десен ъгъл.

В 68-ата Обамеянг пропусна отлична възможност и да намали отново пасива на Дортмунд. Нападателят преодоля вратаря на домакините, но след като нанесе удар топката бе избита от линията от Боатенг. Последва светкавична атака, при която Левандовски бе изведен сам срещу Бюрки, като стража фаулира поляка и бе отсъдена дузпа. Левандовски реализира, но няколко минути по-късно бе изваден със съмнения за контузия, като през цялото време нападателят се държеше за рамото си.

Байерн не допусна отпускане до края и затвори мача при този резултат, като това бе шеста загуба за Дортмунд за сезона като гост в първенството.


Треньорът на Арсенал хвали отбора преди дербито с Тотнъм

Вижте какво каза Микел Артета

Халф на Челси претърпя успешна операция

Вижте подробности

Клоп отписа титлата: Ливърпул трябва да преоткрие себе си

Вижте какво каза треньорът

Луис Енрике: ПСЖ е във великолепен момент

Вижте какво каза треньорът на парижани

Коул Палмър се връща за Челси

Вижте какво каза треньорът Маурисио Почетино

Шведският футбол отказа да въведе VAR

Вижте подробности

Търсенето на треньор не може да разсея Байерн преди мачовете с Реал М, смята Тухел

Вижте какво каза треньорът на баварците

Клоп одобри евентуалния си наследник

Немският специалист похвали работата на Арне Слод във Фейенорд

Обрат: Феновете на Байерн Мюнхен с петиция за оставането на Тухел

Привържениците не са убедени от слуховете за назначаването на Ралф Рангник

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки