Юве с класика над Барса в Торино (ВИДЕО+СНИМКИ)

Дибала блести с два гола в първия 1/4-финал от Шампионската лига

Юве с класика над Барса в Торино (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ювентус победи като домакин Барселона с класическото 3:0 в първия ¼-финален сблъсък от тазгодишното издание на Шампионската лига.

Другият такъв, който трябваше да се изиграе във вторник вечер, между Борусия (Дортмунд) и Монако, бе отложен за сряда заради експлозии до клубния автобус на „жълто-черните”.

При инцидента пострада юношата на каталунците Марк Бартра, а бившите му съотборници получиха истинска футболна лекция от Ювентус в Торино.


Наставникът на домакините Масимилиано Алегри заложи на офанзивен състав и схема 4-2-3-1, докато треньорът на гостите Луис Енрике избра постройка с трима централни бранители в лицето на Жерар Пике, Самуел Умтити и Жереми Матьо.

Последният обаче бе надигран още в самото начало и така срещата започна по мечтан начин за Ювентус.

„Бианконерите” поведоха още в седмата минута, в която Хуан Куадрадо проби отляво и надигра Матьо. После колумбиецът намери Пауло Дибала, а аржентинецът овладя в пеналта и с елегантно завъртане прати топката неспасяемо в далечния ъгъл, за да открие резултата – 1:0.



Барселона опита да отговори веднага и се настани в половината на съперника. В 21-ата минута Лео Меси изведе по невероятен начин своя капитан Андрес Иниеста сам срещу Джанлуиджи Буфон, но легендарният вратар на Юве излезе навреме и спаси с вещина удара по диагонала.

Точно 76 секунди след това влезе в сила правилото за пропуските във футбола и Юве удари отново. В ответната атака Марио Манджукич проби отляво, после намери с подаване по земя Дибала, който пък от границата на пеналта с прецизен удар от движение реализира в 22-ата минута своето второ попадение в срещата.


В 30-ата минута Лео Меси вкара гол, който обаче не бе зачетен заради засада.После двата отбора имаха по една половинчата възможност, а малко преди почивката Игуаин стреля опасно, но Тер Щеген изби в корнер.

Така почивката дойде при резултат 2:0 в полза на домакините. По време на паузата Луис Енрике реши да замени колебливия Матьо с Андре Гомес.

Веднага след началото на второто полувреме Лионел Меси нанесе опасен, но неточен удар, след което същото стори и Сами Кедира.

В 52-ата минута Андрес Иниеста опита своя шанс с изстрел от дъгата пред пеналта, ала над целта.

Секунди след това и Игуаин пробва от сходна позиция, но не затрудни Тер Щеген и вратарят улови.

В 54-ата минута също аржентинеца се измъкна от засадата, за да остане сам срещу стража, ала стреля право в тялото му от ъгъла на вратарското поле.

Третото попадение обаче не закъсня. То падна в 55-ата минута, когато след корнер Джорджо Киелини успя с глава да насочи в обратния ъгъл, въпреки опитите на Хавиер Масчерано да го спре. Топката се отби в страничната греда и за трети път спря в мрежата на каталунците, а голът бе първи за Киелини в евротурнирите от над шест години насам.

Впоследствие Барселона натисна в опит да отбележи поне веднъж и първо Лео Меси имаше шанс, а в 67-ата минута самият той изведе чудесно Луис Суарес, но Буфон отново се намеси решително.

Секунди след това Неймар отпрати удар от границата на пеналта. Топката се отби в гърдите на Киелини, след което срещна ръката му, ала дузпа нямаше.

Не след дълго пък гол на Юве бе отменен заради спорна засада.

Впоследствие домакините се прибраха във фаза защита и спокойно дочакаха последния съдийски сигнал, който узакони комфортната им преднина за реванша на 19 април в Испания.

Така Барселона остана без победа в своята история като гост в Торино и ще трябва да се надява на второ поредно чудо в Шампионската лига след подвига си срещу Пари СЖ.

Ювентус пък остана непобеден вкъщи вече в 48 последователни мача и постигна 16-ата си поредна победа на своя стадион във всички турнири.

Кандидатите за треньор на Милан се увеличават

Франческо Фариоли е последното име, което е свързано с "росонерите"

Историческо: Интер - Торино ще се свири от изцяло женска бригада

Мария Капути ще бъде главният рефер на срещата

Коман няма да е готов за Евро 2024

Французинът се контузи тежко срещу Кьолн и трябва да почива още няколко месеца

Барселона иска да продаде четирима, но те се дърпат за трансфер

Вижте подробности

Слот заяви: Искам да водя Ливърпул

"Фейенорд и Ливърпул преговарят в момента и чакам да видя какво ще излезе от това", обяви специалистът

Ливърпул си хареса звезда на Палмейрас

Луис Гилерме ще струва на мърсисайдци около 20 милиона евро

Рома матира Удинезе в последните секунди при доиграването (ВИДЕО)

Браян Кристанте вкара в 95-та минута на "Блу Енерджи"

Анчелоти: Шави взе правилното решение

Треньорът на Реал Мадрид коментира горещата тема в Барселона

Алваро Мората отново се връща в Ювентус?

Испанецът може да бъде напусне Атлетико Мадрид през лятото

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки