Фиго: На 14 юни идват Толдо, Деко, Р. Карлош, Максуел, Робер Пирес, Салгадо и Леман (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Дали Роналдо ще дойде, зависи от графика му"

Фиго: На 14 юни идват Толдо, Деко, Р. Карлош, Максуел, Робер Пирес, Салгадо и Леман (ВИДЕО+СНИМКИ)

За мен е удоволствие да бъда в София.  Благодаря за поканата за мача от фондацията на Димитър. Мисля, че такива събития и мачове са много специални. Независимо, че много от играчите не са активни състезатели в момента, важна е каузата. Хората които са тук, с тяхното присъствие ще допринесат за каузата, за която работим. Това ще е страхотна възможност за хората и техните семейства да имат един специален ден на 14 юни. С тези думи започна Луиш Фиго по време на пресконференцията по случай благотоврителния мач на 14 юни в София. Португалецът заедно с Димитър Бербатов дадоха детайли за предстоящия мач на звездите, средствата от който ще бъдат за благотворителните им организации и ще бъдат дадени за различни цели.

"Независимо от факта, че много от играчите не играят футбол, хората ще се насладят на едни от най-добрите от близкото минало. Много е приятно да видиш стари свои колеги и приятели и така с помощта на такива фондации да се помага на хората."



"За моята фондация такъв тип събития са изключително важни. Фондацията започна да работи през далечната 2003 година, когато бях още футболист. С такива събития всички средства отиват по различни благотворителни проекти. Опитваме се да благодарение на спорта да създава нови възможности за младите. Имаме различни проекти в различни сфери като интеграция, здравеопазване и много други. Имаме нов проект с „Къщата на Луиш Фиго”, който вече е одобрен от нашата администрация, представен е в Португалия. В тази къща ще са офисите на нашата фондация. Ще бъде ръководена от опитна организация и там хората ще могат да получат специално лечение", добави Фиго.



На въпрос дали се притеснява от Стоичков в предстоящия мач, Фиго отговори с усмивка: "Не се притеснявам от Стоичков.Това е щастлив момент и всеки иска да допринесе за каузата и да стане добро събитие. Много уважавам Стоичков, понякога говори много, но това е част от неговата личност. Това е за пред вас, за пред медиите, нашите лични отношения са прекрасни и нямаме никакви проблеми."

Португалецът избори и седем футболисти, които ще бъдат в неговия тим и добави, че ще има още много други, но всичко зависи от ангажиментите и графикът на всеки. "Разговаряли сме с  много футболисти и ще дойдат Толдо, Деко, Роберто Карлош, Максуел, Робер Пирес, Мичел Салгадо, Леман. И много други имена ще дойдат. Но когато става дума за такива събития, трябва да се съобразяваме с ангажиментите на хората. Ще изчакаме края на сезона, но Димитър трябва да внимава, защото ще имаме много силни имена в нашия състав."



Дали Кристиан Роналдо ще присъства, остана въпрос без категоричен отговор, точно заради графика на звездата на "Кралския клуб". "Това е изненада. Роналдо ще бъде поканен, но всичко зависи от неговия график. Това не зависи от моето желание. Знаете, че след труден сезон  има много ангажименти, може да има нужда от почивка, ние ще направи всичко нужно от нас да го докараме на мача."

Димитър Бербатов даде уклончив отговор за това дали ще има треньор на неговия тим, но Луиш Фиго заяви смеейки се: "Моят отбор ще има със сигурност треньор"



"Привърженик съм на Реал Мадрид, член съм на клуба. Отказах се от кандидатурата си за ФИФА, тъй като в този момент виждах, че не мога да спечеля. В такива моменти, които знаеш че ще загубиш, по-добре да се откажеш. Когато срещу себе си имаш кандидатури, които не са демократични и прозрачни, по-добре да се оттеглиш", отговори португалецът на въпроси за клубните си предпочитания и защо е оттеглил кандидатурата си за президент на ФИФА.



"Поканил съм много хора, но им зависи от графика. Почти до последния ден няма да можем да знаем. Канаваро е треньор в Китай, Зидан е зает с Реал Мадрид… Не се притеснявайте, ще дойдат големи имена. Най-важна е каузата и хората, които ще са на стадиона."

"Първо трябва да станат ясни отборите и футболистите, надявам се да стане атрактивен мач за хората и техните семейства, резултатът не е важен."

"Играл съм с българи в Спортинг - Балъков, Йорданов, след това се появи и Христо Стоичков. Не знам много за самото българско първенство"



"Очаквам да гледам Реал и Байерн по телевизията. Реал Мадрид има добър резултат от първия мач. Но в такъв двубой не може да разчиташ само на това. Особено като играят такива големи отбори. Очаквам Реал все пак да успее и да се класира напред."

"Такива спомени не се забравят. Като си още дете мечтаеш да спечелиш най-силния турнир. След втория гол на Зидан успяхме да стигнем до трофея. Въпреки трудностите стигнахме до победа."


Очаквайте пълен запис на пресконференцията!

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

Пирин ще надвие Ботев (Вр) по пътя към спасението

Вижте подробности

ОФИЦИАЛНО: Пирин е с нови собственици

Управлението преминава в ръцете на Георги Спасов

Балъков: Надявам се на подкрепа от феновете

Новият наставник на Локомотив София говори пред медиите след назначаването си

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки