И след енигматична дузпа ЦСКА пак не успя да бие Лудогорец (ВИДЕО+СНИМКИ)

Бумал откри от наглед несъществуваща дузпа, но Недялков и Пинто подариха изравнителен гол на шампиона за 1:1

И след енигматична дузпа ЦСКА пак не успя да бие Лудогорец (ВИДЕО+СНИМКИ)

Дори след много спорна дузпа и гол на Петрус Бумал от бялата точка ЦСКА пак не можа да бие шампиона Лудогорец и от 15-ия опит в елита, след като Недялков и Рубен Пинто подариха изравнителния гол на гостите, дело на техния капитан Марселиньо за 1:1 в третия кръг от плейофите в топ 6 на Първа лига.

ЦСКА получи дузпа за игра с ръка на Паломино извън наказателното поле и пак съдийски грешки повлияха на това дерби след онези спорни голове за разградчани на 1 април при успеха им с 2:0 в Борисовата градина. Бумал не трепна и вкара за 1:0 в 64-ата минута, но само 12 по-късно нелепата грешка на Недялков и Пинто позволи на Лудогорец да си тръгне с точка от „Българска армия”.

ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА




Лудогорец е далеч напред на върха с 69 точки и има аванс от 13 пред втория Левски (56) и 16 пред третия ЦСКА (53). Отборът на Стамен Белчев изпусна шанса да се доближи само на точка от „сините” в битката за второто място.

Началото на мача беше открито с много атаки към двете врати. Удар на Кулма беше блокиран и топката отиде към свободния Бодуров на лявата греда, но той избра да подава, а не да стреля и Анисе изби в корнер.

Пред другата врата Китанов изби центриране на Вандерсон, което се превърна в опит за прехвърлящ удар от малък ъгъл. При последвалия корнер топката беше отбита до Густаво Кампаняро, който от воле насочи тупкащото кълбо в дясната греда, а добавката на Кафу беше избита пред голлинията, а имаше и вдигната засада.

В 20-ата минута Николай Бодуров беше напорист в атака на първа греда след центриране от фаул, но първо Сисиньо, а после и вратарят Ренан избиха двата му удара.

Рубен Пинто се освободи умело от Кампаняро след хвърлен тъч, но Каранга не успя да засече острото му центриране на първа греда във вратарското поле след половин час игра. Манолев направи двойно с Арсенио Нунеш и заложи топката за Рубен Пинто, чийто техничен фалцов удар мина малко над целта, а Ренан не мръдна.

Станислав Манолев и Натанаел се сдърпаха и стигнаха до бутане глава в глава при спряна игра, но им се размина без картони.

Втората част започна по-предпазливо, а сектор „Г” почете годишнината от великите битки на ЦСКА в Европа срещу Интер на полуфинал за КЕШ с голям транспарант и плакат, който гласеше „С великите рамо до рамо, това е съдбата на ЦСКА!”.

В 62-ата минута гол на Каранга беше отменен заради явна засада на Кирил Десподов при паса на Манолев към него вдясно в наказателното поле.



Само минута по-късно дойде най-спорното положение в мача, което вероятно отново ще предизвика големи полемики между „червени” и „зелени”. Кирил Десподов се надбягваше с Паломино и опита да го излъже като чукна топката, но тя срещна ръката на Хосе Луис Паломино. Главният съдия Стефан Апостолов първоначално не даде нищо, но след сигнал от помощника на аутлинията посочи бялата точка – дузпа за ЦСКА.

Повторенията показаха, че играта с ръка започва извън наказателното поле, но дузпата беше факт и Петрус Бумал показа железни нерви, вкарвайки ниско точно до лявата греда без много сила, но много прецизно.





След получения гол Лудогорец тръгна по-смело в атака и заигра по-агресивно, кото донесе жълти картони на Марселиньо, Кампаняро и Моци.

ЦСКА си направи нещо като харакири в 76-ата минута в изпълнение на Антон Недялков и Рубен Пинто, които отнеха топката от съперник, но не се разбраха и я подариха на Вандерсон, който веднага подаде на Марселиньо и капитанът отблизо простреля Китанов в близкия десен ъгъл за 1:1.



До края нервите властваха, а смените накъсаха ритъма на мача и равенството се запази.


ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Лудогорец 29 21 6 2 49 69
2 Левски 29 16 8 5 26 56
3 ЦСКА 29 15 8 6 22 53
4 Черно Море 29 13 7 9 4 46
5 Дунав 29 12 9 8 3 45
6 Локо Пд 29 10 9 10 -2 39

 

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки