Манчестър Юнайтед на точка от топ 4 и Сити преди градското дерби (ВИДЕО+СНИМКИ)

23 мача без загуба на „червените дяволи” във Висшата лига, Марсиал блести в отсъствието на Златан

Манчестър Юнайтед на точка от топ 4 и Сити преди градското дерби (ВИДЕО+СНИМКИ)

Манчестър Юнайтед постигна четвърта поредна победа като гост във Висшата лига, след като се наложи с 2:0 над Бърнли в мач от XXXIV кръг.

Наставникът на „червените дяволи” Жозе Моуриньо направи цели 8 промени в състава спрямо титулярите срещу Андерлехт в 1/4-финалите на Лига Европа този четвъртък.

Тогава травми получиха бранителят Маркос Рохо и голмайсторът Златан Ибрахимович, а това даде шанс на Уейн Рууни да стартира за десети път в Премиършип през сезона.

В състава от първата минута започна и Антони Марсиал, като двамата изиграха решителна роля за успеха.

Преди самия мач пък футболистите на Юнайтед излязоха да загряват с екипи в подкрепа на контузилите се през седмицата техни съотборници.

Още в деветата минута Рууни имаше чудесна възможност, ала не можа да намери целта с удар отблизо.

В средата на първата част пък гостите поведоха след блестяща контраатака, развита и завършена от Марсиал за по-малко от 11 секунди.

В 21-ата минута френският национал получи пред наказателното си поле и преодоля Джоуи Бартън, след което пробяга половината терен и подаде към Андер Ерера, който пък му върна, а младокът технично откри резултата.

Така 21-годишният футболист вкара дебютното попадение в историята на Манчестър Юнайтед като гост на „Търф Моор” във Висшата лига и се разписа за първи път от февруари насам, когато бе точен за 2:0 над Уотфорд на „Олд Трафорд”.

Попадението бе под номер 25 за Марсиал с екипа на „червените дяволи”, а това означава, че бившият му вече клуб Монако ще получи допълнителни 10 млн. евро по сделката от 2015 г.

Марсиал бе в основната и на второто попадение за своите. В 39-ата минута той отново проби след двойно подаване и стреля от малък ъгъл, а вратарят спаси. После топката се отби от ръката на нападателя и достигна до Уейн Рууни, който отблизо я прати в мрежата между краката на Майкъл Кийн.

Така Рууни вече има 251 попадения за Юнайтед и продължава да пише клубната история, след като с предишното си подобри рекорда на сър Боби Чарлтън.

В 43-ата минута Анди Грей имаше чудесен шанс да намали резултата, но не сполучи, което позволи на гостите да се оттеглят на почивка с аванс от два чисти гола.

След паузата „червените дяволи” продължиха да са по-дейни на терена и в 53-ата минута удар на Пол Погба бе спасен от Том Хийтън.

Впоследствие гостите намалиха оборотите и разчитаха на контраатаки, но не допуснаха попадение във вратата си и останаха непобедени в 23 поредни мача от Висшата лига.

За последно те паднаха от Челси в Лондон с 0:4 на 23 октомври 2016 г., но в неделя следобед си заслужиха успеха, макар че в заключителните минути травми сякаш получиха Пол Погба и Ерик Байли.

След него Манчестър Юнайтед събра 63 точки и изостава само с една от градския съперник Сити, който е и следващ съперник на тима. Бърнли остана на 15-а позиция с 36 точки от 34 мача.

Клоп одобри евентуалния си наследник

Немският специалист похвали работата на Арне Слод във Фейенорд

Обрат: Феновете на Байерн Мюнхен с петиция за оставането на Тухел

Привържениците не са убедени от слуховете за назначаването на Ралф Рангник

ОФИЦИАЛНО: Айнтрахт откупи нападател от ПСЖ

Екитике ще струва на немския тим 16 милиона евро

Пиоли: Това бяха трудни 10 дни

Треньорът на Милан говори преди дербито с Ювентус в събота

Испания вече има нов президент на футбола

Педро Роча е назначен временно на поста до септември

Анчелоти включи Белингам в групата за Сосиедад в последния момент

Английският халф заема мястото на Родриго

Де Бройне: Фоудън играе по-добре, защото има свобода

Белгийският халф похвали отличния сезон на английския си съотборник

УЕФА налага странни забрани по стадионите за Евро 2024

Забраняват се вкарванията на плодове на трибуните

Де Йонг е под въпрос за Евро 2024

Нидерландецът със сигурност е аут до края на сезона, а "лалетата" са притеснени

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки