Китанов: Ако се вайкаш при грешка, си свършен

"В ЦСКА ня­ма вчера, има само днес и утре и постоянно е нужно да се доказваш", категоричен е Ивайло Иванов

Китанов: Ако се вайкаш при грешка, си свършен

Стражът на ЦСКА Георги Китанов и треньорът на вра­тарите в отбора Ивайло Иванов говориха пред Диема спорт за съвместната си ра­бота на "Армията" и пред­стоящото вечно дерби.

"ЦСКА е отбор, който ви­наги се бори за най-високото стъпало и съответно напре­жението е малко по-голямо. Но като имаш манталитет, с който искаш да побеждаваш във всеки мач, това не ти прави особено впечатление. Отношенията между мен и Ивайло Иванов са приятелски, а не като между треньор и вратар. Дискутираме по­стоянно ситуациите и може би това ни носи успех. Всеки може да направи грешка, но ако тръгнеш да я мислиш и да се вайкаш за нея, си свършен. Колкото по-бързо забравиш лошите моменти, толкова по-добре", казва Китанов, който направи дузпа в предиш­ното дерби (1:2).

"Реваншизъм след онзи мач няма. Искам да дам най-добро­то от себе си, това е всичко", коментира Китанов.

Неговият треньор Ивайло Иванов пък заяви: "В ЦСКА ня­ма вчера, има само днес и утре и постоянно е нужно да се доказваш. Казвам на Георги да се абстрахира от публика­та, защото малко или много тя влияе в мачовете. Кита­нов е човек, отдаден напълно на футбола - страшно много го обича като игра и профе­сия, постоянно мисли как да се развие и върви във възходяща линия. Бих отличил, че е мно­го смел, а това е страшно важно качество за човека под рамката. Ключови за вратаря са също и упоритостта и по­стоянството. Самият аз, който съм треньор, настръ­хвам преди дербито. Предиш­ното му участие бе едва вто­ро, при дузпата тогава противникът го надигра, но сме си взели поуките", коментира Иванов.

Актуално


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки