Буфон: Мбапе е следващият Анри

"Килиан все още не е бил роден, когато аз участвах на Световното във Франция!"

Буфон: Мбапе е следващият Анри

Мнозина смятат, че Монако не е на нивото на Барселона, но играта им на терена доказва точно обратното Джиджи Буфон и неговият Ювентус ще се изправят срещу Монако в полуфиналите на Шампионската лига.

Старата госпожа ще трябва да следи внимателно за действията на звездата на монегаските Килиан Мбапе - един от най-ярките таланти в Европа през този сезон, французинът е смятан за новия Анри, а Буфон потвърди, че младокът съвсем спокойно може да стигне нивото на бившия нападател на Арсенал.

Вратарят на Ювентус уважава изключително много Монако, но целият му поглед е насочен към Килиан Мбапе. Първата среща от 1/2-фина-лите е утре от 21:45 часа на "Луи II".

"Ще ви издам една малка тайна. Бяха изминали 30 минути от гостуването на князете на Манчестър Сити и изпратих съобщение на нашия директор, заявявайки му: "Тези момчета могат да стигнат до финала, те са страхотни". Това показва колко много ги уважаваме. Монако не е отбор, който е стигнал дотук, благодарение на късмет, тимът е страшно качествен. Монегаските имат бляскав стил на игра практикуват атакуващ и бърз футбол, а 6 някои области имат и много опит. Знаем, че ако искаме да спечелим Шампионската лига, трябва да надвием още един противник, труден колкото Барселона. Мнозина смятат, че Монако не е на нивото на Барселона, но играта им на терена показва точно обратното", сподели Джиджи.

Забележително е, че 39-годишният вратар все още не е допуснал попадение във вратата си в елиминациите, като запази суха мрежа срещу Порто и могъщата Барселона. Сега Буфон ще се изправи срещу Радамел Фалкао и 18-годишната сензация Килиан Мбапе.

"Той е роден през 1998 г., нали? Аз вече бях участвал на Световното първенство във Франция, а Килиан все още не е бил роден! Това е радостта на живота, прекрасното във футбола. Срещаш се с деца, които дори не са били родени, когато голяма част от твоята кариера вече е била зад гърба ти. Онзи ден разбрах, че съм играл в крайна сметка с 3 поколения футболисти. Бях с тези, родени през 50-те и 60-те години на миналия век, а сега играя с родени след 2000 г. Това е един огромен период от време. И това те стимулира, защото знаеш, че се изправяш срещу бъдещия Меси, Роналдо или Неймар. Може би след 10 години, когато приключа кариерата си, те ще бъдат опитни шампиони и аз ще си спомням как съм играл с тях 8 началото на техния житейски опит на терена. Със сигурност Мбапе е невероятен талант, а също така изглежда и добро дете. Това ще помогне на кариерата му, а аз се надявам тя да бъде блестяща. Той ще има много възможности да се бори за този трофей в бъдеще. Килиан има същите характеристики както Анри, който също игра за Монако. Мбапе разполага с лек, гладък и елегантен стил на бягане На неговата възраст той е вече по-добър пред гола, отколкото Анри на 18 г. Млад е, хладнокръвен е, а това е трудно за толкова млад футболист", допълни Буфон.

Но кой ще спечели измежду Монако и Ювентус, това е въпросът.

"Всички елементи в спорта са решаващи. Опитът е съставка, която определено има решаваща роля, но ентусиазмът на младостта също е от ключово значение. Това, че ще играят без напрежение и ентусиазъм, може да им помогне със сигурност. Ще бъде страхотен мач", завърши вратарят.

Кандидатите за треньор на Милан се увеличават

Франческо Фариоли е последното име, което е свързано с "росонерите"

Историческо: Интер - Торино ще се свири от изцяло женска бригада

Мария Капути ще бъде главният рефер на срещата

Коман няма да е готов за Евро 2024

Французинът се контузи тежко срещу Кьолн и трябва да почива още няколко месеца

Барселона иска да продаде четирима, но те се дърпат за трансфер

Вижте подробности

Слот заяви: Искам да водя Ливърпул

"Фейенорд и Ливърпул преговарят в момента и чакам да видя какво ще излезе от това", обяви специалистът

Ливърпул си хареса звезда на Палмейрас

Луис Гилерме ще струва на мърсисайдци около 20 милиона евро

Рома матира Удинезе в последните секунди при доиграването (ВИДЕО)

Браян Кристанте вкара в 95-та минута на "Блу Енерджи"

Анчелоти: Шави взе правилното решение

Треньорът на Реал Мадрид коментира горещата тема в Барселона

Алваро Мората отново се връща в Ювентус?

Испанецът може да бъде напусне Атлетико Мадрид през лятото

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки