Дженаро Гатузо и Пиза изумяват с резултатите си

Бившият футболист на Милан и италиански национал Дженаро Гатузо и воденият от него Пиза в Серия Б се намират в изключително интересна ситуация

Дженаро Гатузо и Пиза изумяват с резултатите си
Бившият футболист на Милан и италиански национал Дженаро Гатузо и воденият от него Пиза в Серия Б се намират в изключително интересна ситуация. Отборът е на път да изпадне в третото ниво на италианския футбол, след като три кръга преди края изостава на 7 точки от спасителната зона. 
 
Любопитен момент е, че Пиза е с най-добрата защита в групата! Футболистите на Гатузо са допуснали само 29 гола в досегашните си 39 мача. Втори по този показател е намиращият се на осмо място във временното класиране Специя с 34 допуснати попадения. Лидерът СПАЛ 2013 е инкасирал 36 попадения (със 7 повече от Пиза), но има с 40 точки повече и почти сигурно място в Серия А от следващия сезон.
 
Проблемите за Пиза са два. Първо отборът е и с най-слабо нападение и стартира сезона с минус 4 точки, които сега даваха по-големи шансове за оцеляване. Хората на Гатузо са се разписвали едва 22 пъти през сезона.
 
Пиза има 13 загуби до момента, като 11 от тях са с 0:1. Най-сериозната загуба е с 0:2 и една е с 1:2. Равенствата са цели 20, а 10 от тях са 0:0. Най-изразителната победа от общо 6 е срещу Асколи с 4:2. Засега Дженаро Гатузо остава начело на тосканците, а битката за оцеляване не е приключила.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки