Изгоден „хикс“ в Стара Загора хвърля в ужас „белите“

Вероятни състави на Славия и Монтана

Изгоден „хикс“ в Стара Загора хвърля в ужас „белите“

След края на днешните мачове от Група А от втора­та осмица до голя­ма степен ще може да се тегли чертата под сметките за развръзката преди плейофите. Верея се нуждае от точка срещу Ботев, за да стане недостижим за Славия и да си гарантира, че ще участва в мачове­те, определящи участника в бара­жа за Лига Европа, а не в тези за оце­ляване. Хикс ще означава, че дори загуба в последния кръг ще остави със­тавът на Александър Томаш пред „белите", защото те имат предимство от един гол при пре­ките показатели в досегашните чети­ри директни сблъ­съка.

 

Победата обаче може да остави но­вака без шанс за избор на съперник за   полуфиналите към седмото място, така че изглежда, че и за двата съпер­ника на „Трейс Аре­на" най-добрият ва­риант е запазване на сегашното ста­тукво в точковата разлика чрез реми.

 

В последното за­въртане Ботев е до­макин на Славия и залогът в този дву­бой може да е свър­зан само с първото място и ще е важен  за разпределението на полуфиналите в долната осмица, ко­ито   ще   излъчат участника в баража срещу отбора от Топ 6.

 

От друга страна Пирин може да ре­ши дилемата кой ще е първи в група Б с победа над Бе­рое утре, а ако има някаква логика именно благоевградчани може би са по-предпочитания противник по пътя към финала за сед­мото място.


 
При всеки друг развой и в тази гру­па ще трябва да се изчака последния кръг. В него „орлетата" гостуват на Локо (ГО), а Берое приема   Нафтата. „Железничарите" и бургазлии пък спо­рят за това, кой ще е трети и кой чет­върти, за да разбе­рат дали ще се изп­равят срещу Монта­на в битката за оце­ляване. Четвъртият най-вероятно   ще мери сили със Сла­вия.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки