Удине спъна Аталанта по пътя към Лига Европа (ВИДЕО)

Двата тима не се победиха - 1:1

Удине спъна Аталанта по пътя към Лига Европа (ВИДЕО)

"Удинезе" препъна "Аталанта" по пътя към "Лига Европа", след като двата отбора завършиха 1:1 на "Дачия Арена".

Мачът започна динамично и гостите бяха тези, които имаха първите добри положения за гол. Алехандро Гомес на 2 пъти стреля под ъгъл, но това не представляваше проблем за Орестис Карнезис. Стражът на "Аталанта" Етрит Бериша трябваше да се намесва решително при центриране от ъглов удар, насочено директно към вратата му.

Гол през първото полувреме все пак падна. Отбеляза го Браян Кристанте след центриране на Папу Гомес. Аржентинецът със своята асистенция е замесен в шести пореден гол на своя отбор. В 53-тата минута домакините изравниха. Стипе Перица беше оставен два пъти да обстрелва Бериша и при втория случай преодоля албанеца.

До края на срещата липсваха чисти голови положения и срещата завърши при равенство 1:1. Така "Удинезе" завършва сезона с положителен баланс срещу "Аталанта" след победата си с 3:1 през есента. Освен това "фриуланите" нямат поражение от този опонент вече 8 поредни мача. 

Изненадващо беше решението на Джанпиеро Гасперини да остави извън титулярите на "Аталанта" Франк Кесие. Счита се, че това е сигурен знак, че Кесие ще премине в "Рома" или "Милан" през лятото.

В класирането "бергамаските" заемат 5-тата позиция с 65т, 6т повече от шестия "Милан", който по-късно играе с "Рома". Битката за Лига Европа ще се разрази в следващия кръг - "Аталанта" приема "росонерите" в събота от 21:45.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки