На Острова: Моу иска Лукаку и Гризман на „Олд Трафорд”

Манчестър Юнайтед предлага Уейн Рууни на Евертън за голмайстора на Висшата лига

На Острова: Моу иска Лукаку и Гризман на „Олд Трафорд”

Жозе Моуриньо настоява да подсили Манчестър Юнайтед с двама нападатели, твърдят на Острова.

Португалският наставник остана без голмайстора Златан Ибрахимович, който се оперира и ще отсъства няколко месеца, а през лятото се очаква „Олд Трафорд” да напусне и топреализаторът за всички времена на клуба Уейн Рууни.

Сега в Англия пишат, че „червените дяволи” ще се опитат да използват своя капитан, оценяван на 17 млн. паунда, за сделка с Евертън, включваща звездата на „карамелите” Ромелу Лукаку.

Белгийският таран е водещ реализатор на Висшата лига, а агент му е Мино Райола, осъществил сделките с Ибрахимович, Пол Погба и Хенрик Мхитарян в началото на кампанията.

Лукаку пък днес навърши 24 години и вече отказа да поднови контракта си с Евертън. Настоящият му контракт е до лятото на 2019-та, така че от клуба настояват да получат около 100 млн. за услугите му.

Манчестър Юнайтед обаче ще опита да занижи сумата, предлагайки Рууни, който ще намали със 100 000 паунда седмичната си заплата, възлизаща на четвърт милион, за да се завърне в родния си клуб Евертън.

Ако реши да играе за повече пари, то 31-годишният нападател ще продължи кариерата си в САЩ или Китай, прогнозират на Острова.

Моуриньо обаче бил категоричен, че иска Лукаку в състава си, макар че през 2014 г. го продаде за £28 млн. на Евертън, докато бе начело на Челси.

Сега белгиецът струва тройна повече, колкото ще излезе и Антоан Гризман, който е другата голяма цел на Специалния за летния трансферен прозорец.

Португалецът иска да повери седмицата на френския национал, а според последните информации за целта от „Олд Трафорд” ще активират откупуващата клауза в договора на 26-годишния Гризман с Атлетико Мадрид, която е на стойност £85 милиона.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки