1. Novsport
  2. Втора лига
  3. Израелци хвалят Септември след равенство в контрола

Израелци хвалят Септември след равенство в контрола

Отборът от Симитли предлага договор на юношата на Славия Божидар Васев

Израелци хвалят Септември след равенство в контрола

Треньорът на Апоел (Петах Тиква) похвали отборът на Септември (Симитли). Вчера двата отбора завършиха наравно 1:1 в контролна среща играна на комплекс „Царско село”.

 

„Получи се много здрав мач. След изравнителния гол за нашия отбор, единоборствата на терена загрубяха. Не им се хареса резултата и имаше моменти в които можеше да се стигне до неприятни инциденти. След мача треньорът на Апоел (Петах Тиква) дойде и ни поздрави. Каза, че сме много стойностен отбор и проверката е била много полезна за тях. Следващата година обеща пак да играем контрола”, коментира наставникът на Септември (Симитли) Стефан Гошев.

 

Днес отборът на Септември (Симитли) получи почивка след двете контроли, които изигра през уикенда с Миньор и Апоел. От утре се очаква тренировки да започнат Костадин Марков и Антон Мангурев. Двамата пропуснаха двете контроли поради контузии.

 

В същото време стана ясно, че договор ще бъде предложен на юношата на Славия Божидар Васев, който остави отлични впечатления в проверките срещу Миньор и тима от Израел. Септември ще задържи в състава и Кирил Георгиев, който е син на скаута на Левски за Югозапада, Георги Георгиев-Карчо. Както се знае по новите наредби като титуляри в „Б” група, трябва да започват по двама футболисти под 21 години. В отбора на Септември (Симитли) има цели пет играчи, които отговарят на тези изисквания. Това са  вратарят -Стоян Васев, Асен Топузов, Смилен Златанов, Кирил Георгиев и Божидар Васев.

 

Треньорът Стефан Гошев призна, че петимата младоци ще бъдат много полезни на отбора, и няма да играят само заради наредбите, а ще се разчита много на тях. До началото на шампионата в „Б” група Септември ще изиграе още една контрола. Спарингът е предвиден за четвъртък, като все още се уточнява противника. През тази седмица изпълнителният директор Методи Стойнев ще картотекира футболистите в БФС, като новите са – Костадин Марков, Радослав Бачев, Радослав Митревски, Ивайло Иванов, Божидар Васев, Кирил Георгиев, Давид Гълъбов и Благой Стоянов.

 

По собствено желание от отбора на Септември (Симитли) си тръгна юношата на Пирин (Благоевград) Ален Христов.