Историческо: Ювентус е шампион на Италия за шести пореден път! (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Бианконерите” направиха втората крачка към мечтания требъл, Милан ще играе в Европа

Историческо: Ювентус е шампион на Италия за шести пореден път! (ВИДЕО+СНИМКИ)
„Старата госпожа” си осигури титлата в предпоследния XXXVII кръг, след като победи с класическото 3:0 гостуващия Кротоне на Сашо Тонев.

Българският национал бе титуляр и игра до 57-ата минута, в която бе заменен.

Така „бианконерите” направиха втората крачка към мечтания требъл този сезон днес, след като в сряда спечели Купата на Италия с успех 2:0 срещу Лацио.

Последната крачка е финалът на Шампионска лига срещу Реал Мадрид, който ще се проведе на трети юни в Кардиф.

Въпреки това обаче Масилимиало Алегри не спести сили на голяма част от основните си футболисти и момчетата му поеха инициативата на „Ювентус стейдиъм” още от първите минути.

В 13-ата резултатът бе открит от Марио Манджукич, който засече центриране на Хуан Куадрадо отдясно и не остави шансове на вратаря.

Не след дълго домакините имаха претенции за дузпа заради нарушение в пеналта срещу Пауло Дибала. Арбитърът обаче подмина ситуацията, а после стори същото и след като Даниел Алвеш спря в наказателното поле Сашо Тонев.

Дибала обаче обезсърчи гостите с попадение от свободен удар в 39-ата минута, прехвърляйки стената от футболисти, а вратарят Кордас само изгледа как топката спира в мрежата му.

Така почивката дойде при резултат 2:0. Класиката пък бе оформена малко преди края от Сандро, разписал се с глава в 84-ата минута, след като първо топката се отби в горната греда.

Благодарение на успеха си Ювентус събра 88 точки и е недостижим на върха, тъй като вторият Рома е с 84 в своя актив кръг преди края.


Кротоне пък остана сред изпадащите с 31 точки и в последния кръг трябва да спечели, а Емполи да не вземе повече от точка, за да се спаси.

Елитен статут догодина вече си гарантира Дженоа, тъй като надви вкъщи Торино с 2:1, докато Милан си осигури участие в Лига Европа с класически домакински успех над Болоня.

Така "росонерите" ще започнат от третия квалификационен кръг на надпреварата. 

Стартови състави на Ювентус и Кротоне:

Ето и всички резултати от предпоследния кръг в Серия „А”:

Верона – Рома 3:5
Наполи – Фиорентина 4:1
Милан – Болоня 3:0
Емполи – Аталанта 0:1
Дженоа – Торино 2:1
Ювентус – Кротоне 3:0
Сасуоло – Каляри 6:2
Удинезе – Сампдория 1:1

Програма:

21:45 Лацио – Интер

Понеделник, 21:45 часа – Пескара - Палермо

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки