Петър Курдов за Митов: Те в селото не го искат, той за цар се цани

„Не може да има такъв уплашен вид, нормално е да си подаде оставка”

Петър Курдов за Митов: Те в селото не го искат, той за цар се цани

Бившият нападател на Левски Петър Курдов заяви, че след поражение с 0:3 от ЦСКА се подава оставка, но треньорът Николай Митов няма кураж да го стори.

"Коментар за играта срещу ЦСКА няма как да се направи, защото нея я нямаше. Но ще си позволя да коментирам изказването на треньора след мача. Той опитва да ни вменява нещо, което за неговия пост в Левски е недопустимо. На отбора му вкарват за пореден път гол в първата минута... Това показва, че както треньорът, така и отборът са уплашени до смърт. Подсказва и че Левски не е на нивото на ЦСКА. За да се случват всичките тези неща, значи в тима има неувереност и страх. Което говори, че авторитетът на треньора е много, много по-нисък от критериите на самите футболисти. Институцията "старши треньор" на Левски изисква играчите да ти имат респект. Докато в мачовете, откакто той пое управлението, ми се струва, че такова нещо няма. Начинът му на държание, когато дава пресконференции, не е нормален - не може да има такъв уплашен вид. Според всички, които коментираме неговия случай - оказа се, че е малък хитрец, който иска да излъже всички, които обичат и милеят за Левски. Това е Николай Митов. Аз вече му се чудя - те в селото не го искат, той за цар се цани. Нормално е да си подаде оставка след такива срамни загуби от ЦСКА, но това може да го направи човек, който има куража и най-вече уважение към Левски. Това трябва да го направи някой, който държи на имиджа и авторитета си. Но този треньор няма морала и куража да го направи. Не мисля, че той е човекът, който може да застане като безспорен авторитет, какъвто е Боримиров, за да води този отбор. Трябва да се търси друго решение, обстановката го подсказва", каза Курдов пред "Тема Спорт".

Той посочи, че виновни за това състояние на сините са и миналите ръководства.

"Искам да попитам какво им пречеше на предишните управляващи за шест години да направят отбора шампион или носител на купата поне веднъж, след като са наляти толкова милиони? Вместо това има само текучество на футболисти. И сега искат да ни вменят, че с юношите е верният път. Да, това е посоката, аз съм "За". Но те трябва да са подготвени - да са били две години в състава и да са влизали да играят по малко, но редовно", завърши Курдов.

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

Пирин ще надвие Ботев (Вр) по пътя към спасението

Вижте подробности

Балъков: Надявам се на подкрепа от феновете

Новият наставник на Локомотив София говори пред медиите след назначаването си

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки