Боримиров: Митов остава, на футболистите не им е приятно да ги бият (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Подготовката на Левски стартира на 11 юни, а до 23-ти ще сме на лагер в Правец”

Боримиров: Митов остава, на футболистите не им е приятно да ги бият (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Днес е последният кръг от първенството, а утре СТК ще се произнесе относно това кой ще играе в баража за Лига Европа. Предвид това, че се съкращава почивката за футболистите, ние също сме против този начин на провеждане на първенството.”

Думите са на спортния директор на Левски, който коментира наболелите теми в „синия” клуб. Даниел Боримиров бе помолен да коментира факта, че първите два отбора в класирането не нареждат Левски сред претендентите за титлата догодина и отговори така:

„Дали сме живи или мъртви и дали ще се борим за титлата - ще покаже следващият сезон. Ние се разпростираме според финансовите възможности. Изплащаме дългове и целим първо клубът да е финансово стабилен. Това, което можем да си позволим, ще го направим, за да може Левски да е конкурентноспособен през следващия сезон.”

Боримиров бе попитан и какво мисли за нахлуването на феновете след загубата от ЦСКА, когато играчи на „сините” бяха събличани и удряни от привържениците:

„Изобщо не толерираме подобно нещо. Ще разговаряме със стюардите, защото Левски им плаща, а това нещо трябва да се прекрати. Всички ни боли, но все пак тези футболисти играят за Левски и искат да зарадват привържениците. Аз като директор се извинявам, че това нещо не се получи на феновете, които са доказвали, че са нашият 12-и играч. Трябва да виждаме какво се прави в Европа и да вървим към подобни взаимоотношения между клуб и фенове.”

Дали има състезатели, които отказват да играят за Левски заради ексцесиите на националния стадион?

„На никой не му е приятно някой да го удря или да го бие. Разбирам отношението на футболистите, но мисля, че няма такива, които да не искат да играят за Левски заради това нещо. Аз разговарях с тях, но какво сме си казали ще остане между нас.”

Дали Левски ще смени треньора през лятото?

„Николай Митов остава.”

Ще подпише ли Серджиу Буш?

„До една седмица ще имате отговор на този въпрос.”

За факта, че някои футболисти не играят за отбора, откакто стана ясно, че няма да подновят договорите си:

„Това си е вътрешна политика, на което сега не бих искал да дам отговор. Слагам един минус на това, че е трябвало по-рано да се вземат мерки и да се знае дали на тези футболисти ще се разчита или не. Преговорите ги започнах януари, когато футболистите и техните мениджъри имаха възможността да преговарят и с други клубове. Преди всичко ние сме екип, който е изграден от скаути, спортен директор, треньорско ръководство. Треньорското ръководство заедно с мен одобряваме или не даден футболист.”

Кога ще започне Левски своята лятна подготовка?

„Подготовката на отбора ще стартира на 11 юни, като до 23-ти ще има лагер в Правец, а последната седмица ще сме си на „Герена”, където да очакваме, живот и здраве, евротурнирите.”

За лятната селекция:

„Искаме до началото на подготвителния период треньорът да има желаните играчи. Може един-двама да закъснеят, но не искам да бързаме. Когато взимаме футболист, той трябва да повиши качеството на състава и да помогне на Левски.”

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки