„Отбор на надеждата” спечели група С на благотворителен турнир за иновативно лечение на диабета

Всеки желаещ може да подкрепи благотворителната кауза по банковата сметка на сдружение с нестопанска цел

„Отбор на надеждата” спечели група С на благотворителен турнир за иновативно лечение на диабета

„Отбор на надеждата” спечели 7 точки и завърши на първо място в група С на седмия традиционен благотворителен футболен турнир на Асоциация на българските фен клубове на чуждестранни отбори. В шампионата участват 16 отбора, а целта на организаторите му е да съберат средства за обученията по иновативно лечение на диабета на сдружение „Култура без граници“. Двубоите се играят на терените на „Спортна София“ в „Зона Б5”.

„Отбор на надеждата” се включи в надпреварата с тим съставен изцяло от негови бивши национални състезатели и треньори. Въпреки че не разполагаше с вратар в първия си мач от турнира, съставът завърши наравно 3:3 с фен клуба на италианския „Интер”. Последваха 2 разгромни победи с 14:2 над привържениците на „Барселона” и с 14:1 срещу тези на „Бешикташ”.

Първото място в групата осигури директно участие на „Отбор на надеждата” в четвъртфиналите на благотворителния турнир. В неделя от 11:00 часа националите ще срещнат във фазата на директните елиминации с победителя от плейофа между феновете на „Рома” и състав на честни съдебни изпълнители.

Всяка година благотворителният турнир подкрепя различна кауза. През 2015 и 2016 г. Асоциация на българските фен клубове на чуждестранни отбори събра средства за сдруженията с нестопанска цел „Аутизъм днес”, „Зачатие“ и „Деца с онкохематологични заболявания“.

Всеки желаещ може да подкрепи благотворителната кауза по банковата сметка на сдружение с нестопанска цел „Асоциация на българските фен клубове на чуждестранни отбори” с IBAN: BG53UNCR70001522362221 в „Уникредит Булбанк”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки