Пламен Марков: Титла навръх юбилея ще е голяма награда

Ще започнем изграждането на хотел и фитнес център в началото на 2018 година, разкри спортният директор на ЦСКА

Пламен Марков: Титла навръх юбилея ще е голяма награда

Спортният директор на ЦСКА Пламен Марков говори с подробности пред Диема спорт за ремонтите по базата в Панчарево и подготовката на отбора за новия сезон. Една от ръководните фигури на "Армията" заяви, че целта е спечелването на титла навръх 70-го-дишния юбилей на клуба.


Г-н Марков, какво още трябва да се направи по базата в Панчарево, за да я видим в завършен вид?
 
- Базата вече е в достатъ-чно добър вид, за да може отборът да се готви пълноценно на нея. Има обаче още немалко неща да се направят, преди да е напълно завършена. Имаме два тревни терена, в момента се изгражда и трети такъв. Отделно предстои да се направи един изкуствен терен с маломерни размери, фитнес зала за силова подготовка, а на мястото на стрелбището собствениците възнамеряват да изградят хотел, където да настаним децата от школата. Там ще има и ресторант, там ще се извършва и учебният процес.
 
На каква сума се равнява тази инвестиция?
 
- Трябва да се обърнете към собствениците г-н Ганчев и г-н Инджов, те инвестират, аз не съм упълномощен да посоча цифри.
 
Като че ли Панчарево изглежда като паралелна вселена на фона на това, което беше допреди само две години?
 
- Базата беше изградена още преди 36-37 години, когато бях футболист на ЦСКА. За тогавашните изисквания бе една от най-добрите в Източна Европа. Сега критериите вече са коренно различни. Доскоро базата беше изоставена, тук на терените имаше дръвчета, по-високи от мен. А ето, че сега вече играем контроли на осветление. Бунгалата са изцяло ренови-рани, те се превърнаха в едни малки къщи. По двама играчи в бунгало ще бъдат настанени и всеки ще има самостоятелна стая. Разширени са баните, има и най-модерна топлоизолация.
 
Има ли срок кога трябва да бъде напълно готова базата на ЦСКА?
 
- Такъв срок не е поставен, но предполагам, че до есента третият терен ще бъде готов -той е зад бунгалата, където преди имаше басейн. А що се отнася до маломерния терен, фитнес центъра и хотела - те ще бъдат започнати в началото на следващата година.
 
Може ли да се каже, че единственият горчив привкус за всички цесекари е недопускането на клуба до Лига Европа?
 
- Безспорно това се прие доста негативно 6 клуба. До голяма степен е горчива глътка, предвид на всичко положително с инвестициите в базата и представянето на отбора и развитието му. Щеше да е прекрасно да сме в Европа. Искахме да видим как играчите израстват в такива срещи.
 
Обявихте, че ще си търсите правата, има ли някакво развитие в тази насока?
 
- Няма, а не може и да има за толкова кратък период. Това са процедури, които траят по-дълго време, особено тези, свързани с решенията на Арбитражния съд в Лозана.
 
Водят ли се преговори с нови играчи?
 
- Перманентно се водят. Но не искаме да афишираме такива априори. Практиката показва, че някой път не са се осъществявали сделки, защото в наш български стил е било правено така, че даден играч да не стане състезател на определен роден клуб.
 
Имате ли чувството, че и в момента се случва нещо такова?
 
- То винаги се е случвало в България. Най-добре е трансферите да остават скрити от обществеността. Но разговори се водят с най-различни играчи. Някои състезатели обаче, които предварително бяха готови да дойдат, се отказаха заради неучастието в Лига Европа.

Заговори се за трансфер на централния нападател Абел Камара от Португалия, имате ли интерес към него?
 
- Казах, че не бих искал да изпадам в подробности по тази тема. Чак когато такъв играч, дали е въпросният, или някой друг, дойде в София и подпише договор, тогава вече ще го обявим.
 
Предстои 70-ата годишнина на ЦСКА, имате възможност да спечелите титлата точно тогава, как гледате на този шанс?
 
- Много силно го желаем. Това би била много голяма награда за феновете - да вдигнем титлата по случай този юбилей. Затова и се прави много сериозна подготовка, за да се постигне целта. В ЦСКА винаги гоним мак-сималното.

Очаквате ли и удари под кръста?
 
- Те са част от нашите нрави и обичаи по балканските земи. Няма да ме изненадат подобни ходове и действия. Опитът показва, че ги е имало. Ако отборът върви във възходящ път на развитие, ще успеем да се справим с подобни неща. Но няма да се поколебаем и да им отговорим.
Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

Пирин ще надвие Ботев (Вр) по пътя към спасението

Вижте подробности

Балъков: Надявам се на подкрепа от феновете

Новият наставник на Локомотив София говори пред медиите след назначаването си

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки