Димитър Пенев: При тези условия ЦСКА няма извинение да не е на върха

„И аз съм изненадан от хода на Бербатов”

Димитър Пенев: При тези условия ЦСКА няма извинение да не е на върха

Славният футболист и треньор на ЦСКА и националния отбор Димитър Пенев даде интервю за "Тема Спорт", в което коментира представянето на армейците в контролите и очакванията си за новото първенство. Той не подмина и темата "Димитър Бербатов".

Г-н Пенев, какви са впечатленията ви от играта на ЦСКА в контролите до този момент?

- Бих казал, че подготовката върви доста успешно. Виждаме само победи от отбора в контролите, което не е толкова важно. По-радващото е, че ЦСКА надиграва съперниците си и показва добро лице. Представянето на тима ни кара да вярваме и да виждаме, че са поставени здрави основи от треньорите и имаме основания да се надяваме на титла. Конкретно за последния мач с Етър - не се получи много атрактивна проверка. Но времето беше доста горещо, а и играчите на Етър повече търсеха да пречат на ЦСКА, действаха по-предпазливо. Все пак е хубаво, че този традиционен отбор се завърна в елита, защото тук му е мястото. За проверката трябва да отчетем още, че е нормално ЦСКА да не е на сто процента. Наскоро беше завършен тежък лагер, но се вижда, че има амбиция в отбора. Създадоха се добри ситуации за гол, макар че имаше отпускане в част от играчите. Важното е футболистите да са във възможно най-добра форма, защото ни предстоят трудни мачове...

Още във втория кръг съперник е Лудогорец на "Армията", смятате ли, че ЦСКА вече е готов да победи "черната си котка"?
- Наистина, нашият отбор има амбицията да си върне на Лудогорец за резултатите 8 първенството през изминалите години. И аз съм изпитвал подобни чувства като футболист, това е нормално. Но голямото желание трябва да го видим реализирано и на практика - с победа.

Ще бъде ли честно първенството, или може да се очакват удари под кръста в битката за титлата?
- Ще следим и ще разберем дали ще е по-различно от предишни години. По-важното е сега играчите да се съсредоточат върху тренировките и подготовката и да си насочат мислите към титлата. Вече ако има нещо друго, там е работа на ръководството да се справя. Нека ние си събираме точки от началото на първенството, да не губим мачове, както миналата есен, и оттам да си гоним първото място. С оглед на това какви условия са предоставени на футболистите те нямат извинение да не са на върха. Това второ-трето място изобщо не бива да им минава през главите. Предвид че всичко им е подредено - заплатите са навреме, вече има и отлични условия за тренировки, трябва да мислят само за играта. А и първите ни два мача на практика са домакински, нищо че този със Славия ще е на "Васил Левски". Нека футболистите бъдат единни на терена.

Какво е мнението ви за конкуренцията на ЦСКА? Ще може ли и Левски да се намеси по-активно в битката за първото място?
- Левски ще иска да ни измести, но се съмнявам, че това може да стане. ЦСКА се развива в правилната посока и става по-силен. Личи си и по играта в контролите. А последната с Берое вече ще покаже окончателното състояние на отбора преди първенството. Включването на Бербатов към Берое обаче създава голямо напрежение.

Как си обяснявате това напрежение?
- Вижте, и аз съм изненадан от този негов ход, защото в младите си години той все пак защитаваше цветовете на ЦСКА. И аз бях учуден, като прочетох новините и видях, че може да играе срещу ЦСКА и евентуално да бъде картотекиран в Берое. Но това си е за негова сметка. Той е дал много за футбола.
Пирин ще надвие Ботев (Вр) по пътя към спасението

Вижте подробности

ОФИЦИАЛНО: Пирин е с нови собственици

Управлението преминава в ръцете на Георги Спасов

Балъков: Надявам се на подкрепа от феновете

Новият наставник на Локомотив София говори пред медиите след назначаването си

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки