Илиан Илиев: не се получи особено красив мач, но пък имаше доста борба

Наставник на Верея не остана от видяното в старозагорското дерби

Илиан Илиев: не се получи особено красив мач, но пък имаше доста борба

Наставник на Верея Илиан Илиев не остана от видяното в старозагорското дерби между неговия Верея и Берое. Двата тима изнесоха изключително постен мач, логично завършил при нулево равенство.


"Да ви кажа честно, предполагам всички го видяха така, не се получи особено красив мач откъм футболни достойнства, но пък имаше доста борба. Доволен съм от себераздаването на моите футболистите, но те знаят, че имаме резерви в офанзивен план. Но имаше доста битка, доста единоборства. От тази гледна точка можем да сме доволни. В последните 30 метра имаше доста прибързаност и брак. Отдавам го на това, че и двата отбора не сме работили много и на напрежението. Отборите се раздадоха малко повече в дефанзивен план. Не съжаляваме. Нашата идея беше да започнем така и да влязат хора, които по-креативни хора. Но за съжаление контузията на Бенгюзов и изгонването ни промениха плановете. Като се поизморят и двата отбора, щеше да има повече възможности за хора, които могат да играят футбол, но пък силата не им в дефанзивен план.


Ние можем да играем по-спокойно. Трябва да променим нещо. Миналата година отборът се представи достойно и имаше шанс за Европа, но топката много се играе назад. Така е по-сигурно и не грешиш, но пък полагаме огромни усилия да я вземем. Почти винаги пресирахме Берое в тяхната половина и когато отнемеш топката и първият ти пас е назад, не оценил силите си правилно. Така че трябва да променим и миследнето. При отнемане на топката трябва задължително първият пас да е напред. Имаше ситуации, които можеше да завършим, Берое - също. Неособено красив мач, но предвид залога е нормално.


Ние е хубаво, че не допуснахме гол, лошото е, че не вкарахме. Липсваше ни пасът напред, доста повече се работеше върху физическото състояние на играчите, не остана време за работа в завършващата фаза. Може би и класа, и самочувствие. Мачовете се решават в тези последни 30 метра, като имаш класа и виждане. Имаме хора с идеи, но контузията и червеният картон ни промениха плановете.


Търсим още един вътрешен халф, търсим подсилване и в защита. Но на този етап и при тия наши финансови параметри, а дори и като име, не сме много привлекателна дестинация - нито за наши, нито за външни футболисти. Ще потърсим, трябва ни в средата на терена още един човек.

 

Целите ни са да играем по-спокойно, по-офанзивно, с по-голямо самочувствие. Футболистите се раздадоха на макс, но им трябваше малко повече самочувствие. Но ще ги променим тези неща", заяви треньорът на Верея.
 

ОФИЦИАЛНО: Обявиха програмата на осминафиналите за Купата и следващите кръгове в елита

Вижте и кога ще са мачовете от предстоящите 4 кръга във Втора лига

ТЕСЛА ЗА ФЕНОВЕТЕ: Пускат само 30 процента от капацитета на стадионите!

Решението е на служебния министър на Румен Радев

КУПА НА БЪЛГАРИЯ: ЦСКА стартира защитата на трофея в Бистрица или Пазарджик

Левски срещу Марек или Черноломец, Лудогорец може да гостува в Доброславци

ОФИЦИАЛНО: Обявиха кога ще теглят жребия за новия сезон

Клубовете ще получат информация за нововъведенията в Електронното първенство и наложената от ФИФА трансферна система

Спортът по телевизията днес

Вижте днешната програма

Спортът по телевизията днес

Вижте днешната програма

Спортът по телевизията днес

Вижте днешната програма

Спортът по телевизията днес

Вижте днешната програма

Спортът по телевизията днес

Вижте днешната програма

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки