Каранга и Десподов поведоха ЦСКА към гръмка победа над Ботев (ВИДЕО)

„Червените” спечелиха с 6:2, бразилецът реализира хеттрик, Фернандо Виана се контузи тежко

Каранга и Десподов поведоха ЦСКА към гръмка победа над Ботев (ВИДЕО)

ЦСКА записа първата си победа в Първа лига за този сезон. „Червените” се наложиха с 6:2 над Ботев (Пловдив) във вихрен мач, който се проведе в Коматево. Нападателят Фернандо Каранга се отличи с хеттрик. Другите голове за отбора на Стамен Белчев отбелязаха Тиаго Родригес и Кирил Десподов, който вкара два, а точен за „канарчетата” беше Лъчезар Балтанов.

 

Футболистът на „жълто-черните” Йордан Минев беше изгонен в началото на второто полувреме, след като си изкара два бързи жълти картона, а Фернандо Виана получи контузия десетина минути преди края и тимът на Николай Киров доигра срещата с 9 души.

 

Двубоят започна нервно с нарушения и от двете страни, като на моменти емоциите взимаха връх. Защитникът на домакините Виктор Генев, който беше на резервната пейка, си изкара жълт картон заради реплики към главния съдия Валентин Железов. Въпреки това, още от самото начало стана ясно, че и двата отбора са настроени за атакуващ и динамичен футбол. В 10-ата минута Алваро отправи силен удар по земя и топката мина покрай дясната греда, пазена от Витаутас Черниаускас.

 

След три минути обаче „червените” имаха повод за радост. Станислав Манолев напредна по дясното крило и отправи подаване в наказателното поле, където Пламен Димов застана на пътя на топката, но не успя да отиграе добре и позволи на Каранга да овладее и без проблеми да се разпише.

 

След попадението нападателят на ЦСКА на два пъти прати топката във вратата на Иван Чворович, в 15-ата и 26-ата минути, но и в двата случая играчът беше в положение на засада и головете не бяха зачетени. Между това, Александър Дюлгеров беше много близо до това да вкара много красив гол. Той отправи техничен прехвърлят удар, но за негово нещастие топката отскочи от напречната греда.

 

„Червените” удвоиха преднината си в 29-ата минута, когато след центриране Каранга се пребори за топката с двама бранители и отклони към напълно непокрития Родригес. Той овладя спокойно и от близо с мощен удар не остави никакви шансове на Чворович.

 

В заключителните минути на първата част Каранга падна в наказателното поле след съприкосновение с Терзиев, но съдията остави играта да продължи. От щаба на ЦСКА не останаха доволни от това решение и потърсиха обяснение от Железов. 

 

ЦСКА започна агресивно второто полувреме и бързо създаде няколко опасни положения. Усилията им се увенчаха с успех в 61-ата минута, когато Каранга се разписа от дузпа. Наказателният удар беше отсъден заради нарушение на Тони Тасев, който влезе след почивката, заедно с Омар Косоко, срещу Манолев. Чворович улови ъгъл при удара, но той беше твърде силен, за да го спаси.

 

Четвъртият гол за гостите падна в 70-ата минута. Тогава Каранга оформи своя хеттрик, след като се възползва от грешка на Димов. Нападателят след това се контузи и беше принудително заменен.

 

Косоко направи 2:4 след четири минути. Защитата на ЦСКА се пропука сериозно. Виана изведе съотборника си сам срещу вратата и той без никакви проблеми се разписа.

 

До края на срещата футболистите на Балчев не спряха да атакуват и влезлият от пейката Десподов вкара два гола. Първото си попадение той реализира в 84-ата минута, след като получи страхотен пас от Манолев в наказателното поле. В добавеното време младият играч оформи крайното 6:2 след серия от финтове.

 

В следващия кръг ЦСКА приема Локомотив (Пловдив), а Ботев ще играе срещу новака Септември. Преди това обаче на „канарчетата” им предстои реванш с Маритимо в Лига Европа. 

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки