Двете лица на промяната - Славия срещу Берое

Загорчич превърна Славия в атрактивен тим, Берое на Томаш е в другата крайност

Двете лица на промяната - Славия срещу Берое

Славия приема днес Берое с амбицията да запише първа победа на стадиона в "Овча купел" от края на май 2016-а. Тогава белите удариха Монтана с 3:1.

Преди две седмици столичани се върнаха в своя дом, но разочароваха феновете си - паднаха от Ботев Пловдив с 2:3. В миналия кръг обаче Славия показа познатата атрактивна игра под ръководството на Златомир Загорчич и удари Септември Сф с 2:0 на "Васил Левски".

Така след 3 кръга белите имат 4 точки и 5 вкарани гола. Любопитното е, че откакто Заги пое тима преди първия плейоф за оцеляване с Локо ГО през май, столичани винаги бележат. Промяната в играта е очевадна. Линията с налагането на млади играчи бе запазена, а дисциплината е желязна. Всеки на терена знае какво точно трябва да прави и как. Славия дори се представя по-добре, отколкото при Александър Тарханов, да не говорим за периода на Владимир Иванов-Фугата. Свежият полъх дойде със Загорчич и засега продължава да издува платната на белия кораб.

В другата крайност са нещата в Берое. През лятото под Аязмото очаквано бе извършена треньорска рокада - Александър Томаш напусна Верея и замени Ферарио Спасов. Разликата между двата старозагорски тима обаче е сериозна и въпреки че не загуби нито веднъж, Берое при Томаш и не победи - 3 точки от 3 ремита и само 2 вкарани гола. Твърде малко за това, което младият наставник направи с Верея. Но да кажем, че началото на всяко начинание винаги е трудно и че може би промяната при зелено-белите ще даде резултат на по-късен етап.

Засега нещата не са особено розови. Проблеми в атака, липса на идеи и нерядко пробойни в защита са само част от негативните неща в играта на заралии. На този етап почти нищо позитивно, а съперниците не бяха чак толкова силни - Верея, Дунав и Пирин Бл. Липсва солта в играта и е очевидно, че под Аязмото още са далече от най-добрите си дни. И все пак обнадеждаващото преди днешния мач е, че слабостите са при домакинствата.

Така поне на този етап заключението е лесно - Загорчич превърна Славия в атрактивен тим, а Берое на Томаш е в другата крайност.

Първият мач от четвъртия кръг на първенството стартира в 18:00 часа и е пряко в ефира на Диема. 

Куп отбори с оферти за Кордоба

Лил е последният европейски клуб, който желае защитникът на Левски

ЦСКА подписа с Иван Тасев за три години

Младата звезда на Пирин Благоевград ще се присъедини към "армейците" през лятото

Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки