"Предаденият" Илиан има само 2 победи над "сините"

Той се е изправял 14 пъти като треньор срещу Левски и има само 2 победи

"Предаденият" Илиан има само 2 победи над "сините"

 Илиан Илиев за пореден път ще се изправи срещу Левски. Този път той ще води Верея, с който ще дебютира срещу „сините“. Треньорът, който постоянно твърди, че е бил предаден на „Герена“ докато водеше Левски в част от сезон 2012/13, не може да се похвали с много успехи срещу „сините“, при които прекара най-силните си години като футболист. Той се е изправял 14 пъти като треньор срещу Левски и има само 2 победи.

 
Първата от тях коства главата на тогавашния наставник на „сините“ Радко Достанич. Сърбинът си тръгна след мача Левски - Берое 0:1 на 18 октомври 2009 година. Тогава столичани доминираха тотално през цялата среща, но загубиха нелепо заради ужасна грешка на Шахиб Бензукан.
 
Втората победа на Илиан Илиев над Левски е далеч по-прясна. Тя е от сезон 2015/16, отново на „Герена“. Тогава варненецът стигна до пълен обрат от 0:2 до 3:2, докато водеше Локо (Пд).
 
Последният сблъсък на Илиан с Левски е на „Лаута“ през миналия сезон. Тогава той води „смърфовете“, а срещата завърши 2:2, като Мартин Камбуров изравни от дузпа. Този мач ще се започни и с трагичните събития около него. В навечерието на срещата след нелеп инцидент почина бащата на вратаря на Локо Илко Пиргов и брат му Димитър, който играе в Левски. Двамата обаче събраха сили и се изправиха един срещу друг на терена.

Междувременно новият треньор на "Левски" Делио Роси ще започне работа в клуба във вторник, а "сините" ще бъдат водени от Асен Букарев в срещата с Верея.

 
 

Актуално


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки