ЦСКА излиза за разгром и срещу Локо Пд

Давид Симао и Милчо Ангелов отпаднаха от групата за мача поради контузии, Воин Войнов залага на подчертано дефанзивна тактика

ЦСКА излиза за разгром и срещу Локо Пд

 Два мача, 1 точка и 0 отбелязани голобе. Това е активът на ЦСКА от последните две домакинства срещу Локомотиw Пловдив. През миналия сезон червените така и не пречупиха смърфовете на "Армията" - 0:1 в редовния сезон и 0:0 в плейофите. Победата на черно-белите с 1:0 бе и първа за тях при визита на ЦСКА в историята.

 
Сега обаче ситуацията е коренно различна. ЦСКА приземи другия пловдивски тим Ботев в миналия кръг, вкарвайки му цели 6 гола в Коматево, и е на гребена на вълната. Армейците очевидно излизат от дупката и тръгват нагоре. Червените се нуждаеха точно от една такава гръмка победа, за да си върнат увереността. 1/1 сега ще търсят нов разгромен успех. В предишното си домакинство те загубиха злощастно от Лудогорец с 0:1 след грешка на вратаря Китанов и днес трябва да се реваншират пред своите фенове. Около 4000 зрители се очакват на "Армията", като гостите от Пловдив ще бъдат подкрепяни от над 100 свои привърженици.
 
За последно ЦСКА се наложи над смърфовете в София с повече от два гола разлика през септември 2011 година - 3:0. Оттогава насам червените се мьчат при домакинствата си на този съперник.
 
Предпоставка за много попадения днес е отличното представяне на Фернандо Каранга в Коматево. Бразилецът избухна с хеттрик и е амбициран да продължи да бележи. Наскоро той заяви, че е способен да вкара над 20 гола в първенството и да спечели приза за реализатор №1.
 
Кадровата ситуация при пловдивчани не е цветуща и досега тимът на Воин Войнов го караше повече на мускули, но въпреки това се справи много добре. Локо все още няма загуба - успех над Етър на старта в Ловеч и две нулеви ремита срещу Левски на "Лаута" и Лудогорец в Разград. Едва ли в Локомотив са вярвали, че ще бъдат без загуба след първите три кръга, но ето че това е факт, който би трябвало да помогне на отбора да играе без напрежение срещу ЦСКА.
 
За черно-белите след контузия сред 11-те се завръща Дани Кики. Реално Войнов няма кой знае какъв избор при определянето на титулярите. Неговият състав е крайно ограничен и тимът все още търси централен нападател, който да замести напусналия Мартин Камбуров. Локомотив ще заложи на подчертано дефанзивна тактика, като ще насити всички зони в своята половина, разчитайки да удържи 0:0 до почивката и след това домакините да се изнервят.
 
Стамен Белчев най-вероятно няма да прави промени спрямо гостуването на Ботев и ще заложи на същия състав. Налагането на Дюлгеров в зоната на десния бек и Манолев пред него ще продължи. Кирил Десподов почти сигурно отново ще остане резерва за сметка на едно от новите попълнения - Енрике Рафаел. Той ще се появи на терена през второто полувреме, така, както стана при визитата в Коматево, когато вкара два гола, с които оформи крайния резултат. Португалецът Тиаго Родригес пак ще започне на позицията зад централния нападател Каранга. Привлеченият от Насионал Мадейра полузащитник навакса изоставането си в подготовката и е готов за пълни 90 минути.
 
Единствената дилема пред спортно-техническия щаб е дали под рамката да се завърне Георги Китанов. По-вероятно обаче е Витаускас Черниаускас да е на вратата, за да се видят неговите изяви в трети пореден мач, след като той пази в Коматево, а преди това и при победата над Царско село със 7:4 в контрола.
 
От групата заради контузии отпаднаха Милчо Ангелов и Давид Симао. Така двойката в средата на терена отново ще е в състав Пинто и Малинов. Симао ще тренира на облекчен режим и в началото на новата седмица, като не е сигурно дали ще бъде възстановен за следващия кръг, в който ЦСКА гостува на Септември на националния стадион "Васил Левски".
 
Другата въпросителна пред Белчев е кой чужденец извън ЕС да отпадне от групата. Дилемата е Густаво Кулма или Кевин Мерка-до. Последният не бе сред 18-те срещу Ботев Пловдив, тъй като бе наказан. Най-вероятно ще остане извън групата и сега за сметка на колумбийския атакуващ халф.
 
Само нова убедителна победа на ЦСКА ще затвърди впечатленията от успеха в Коматево и ще покаже, че червените наистина са напипали верния ритъм.
НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки