Лудогорец излиза за 11-и трофей, Ботев гони 6-и

Мисижан сменя продадения Кафу, Лазар Марин започва вместо наказания Йордан Минев

Лудогорец излиза за 11-и трофей, Ботев гони 6-и

 На 22 юли Лудогорец започна своя седми сезон в родния елит. За това кратко време разградчани спечелиха 6 шампионски титли (2012 - 2017), като към тях прибавиха две купи (2012 и 2014) и две Суперкупи (2012 и 2014). Така те закръглиха броя на трофеите си у нас на 10. Днес орлите излизат в битка за 11-о отличие. Съперник в предстоящия от 20:00 часа сблъсък за Суперкупата на България е Ботев Пловдив. Същият Ботев, който преди малко повече от два месеца спря Лудогорец по пътя към дубъла, като във финала за Купата на България го победи с 2:1 на "Васил Левски". Тогава почти никой не вярваше, че чудото е възможно, но възпитаниците на Николай Киров напълно заслужено триумфираха и доказаха, че Ботев никога не може да бъде отписван.

За Ботев Пловдив, който започна 63-ия си сезон в елита, отличието може да е под номер 6 в клубната витрина след 2-те титли (1929, 1967) и трите купи на България (1962, 1981 и 2017). През 1929 г. Царската купа се дава с шампионската, без да играят за нея, така че тя не влиза в статистиката.

Двата съперника вече спориха за Суперкупата преди три години, отново на "Лазур". Тогава Лудогорец бе отново воден от Георги Дерменджиев, стигна до обрат с 3:1 и спечели требъл, след като по-рано отново бе надделял над "канарчетата" във финала за Купата на България. Сериозна роля тогава изигра изгонването на Алекс Колев в края на първото полувреме, при 1:0 за "жълто-черните". Съдийството в онзи двубой бе скандално и Ботев бе ощетен в няколко ситуации.

Така днес ни чака епизод пореден от битката между двата тима. Любопитното е, че Ботев и Лудогорец влизат в този сблъсък само седмица, след като отпаднаха съответно от Лига Европа и Шампионска лига, което свали тонуса им.

Двамата старши треньори Георги Дерменджиев и Николай Киров имат да решават своите проблеми преди дуела. Както е известно, наставникът на разградчани няма да разчита на продадения в Бордо Джонатан Кафу. Вместо него на дясното крило ще започне Мисиджан. Останалите в атака са - Кешерю на върха, Марселиньо зад него, а по лявото крило ще бъде играчът в най-добра форма Вандерсон.

В средата на терена без алтернатива са Дяков и Анисе, а Саша и Кампаняро ще останат на пейката. На десния бек се завръща Сисиньо. Отлято на отбраната ще е сънародникът му Натанаел, а в центъра на защитата ще са Моци и Пластун. Терзиев, който бе титуляр срещу Витоша Бистрица, ще е резерва. През второто полувреме дебют се очаква да направи новото попълнение на "зелените" - полският халф Яцек Горалски.


Известни рокади ще трябва да направи и Николай Киров. Аут поради наказание е Йордан Минев. Той бе изгонен при загубата от ЦСКА, а в последния кръг Ботев не игра мач от шампионата, тъй като отложи срещата си със Септември София. Вместо него най-вероятно ще започне Лазар Марин. Добрата новина в лагера на "канарчетата" е, че след контузия се завръща Тодор Неделев. Той пропусна реванша с Маритимо, а сега ще заеме обичайната си позиция на терена. Бразилецът Бризола ще замени продадения в ОАЕ Омар Косоко, а на върха на атаката ще действа Фернандо Виана. По лявото крило Киров ще заложи на Крум Стоянов. Пред отбраната като опорен халф ще се разчита на енергичния Яя Меледже.

Дори и пренаситен от успехи, Лудогорец ще е жаден за реванш заради изгубения финал за Купата на България през май, а Ботев Пловдив отново ще трябва да оборва скептиците. Този път обаче мисията му изглежда по-трудна.

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки