Гонзо ще вгорчава повторния дебют на Митов

Георги Божилов се завръща сред титулярите на Черно море

Гонзо ще вгорчава повторния дебют на Митов
Непобеденият от началото на сезона Черно море има наглед лесна задача 6 7-ия кръг. Варненци посрещат на "Тича" днес от 18:45 часа Септември София, който има само 3 точки от началото на сезона и е вкарал невзрачния 1 гол. Моряците са сочени за категоричен фаворит в двубоя, като ще опитат да вгорчат повторния дебют на Ники Митов начело на гостите и да удължат успешната си серия от 4 победи и 2 равенства.
 
Съперникът Септември обаче има един солиден коз и той се казва Николай Митов. Вторият му престой на 'Терена" - в периода март - август, се оказа фиаско. Но Митов се завърна на работа в Септември, където обстановката му е пределно позната, тъй като води на два пъти отбора. Митов умее да мотивира играчите, а сега изглежда и доста по-освободен психологически след тежкия период в Левски. Митов ще опита да проведе шокова терапия в Септември и да сложи край на серията от 3 поредни загуби без отбелязан гол под ръководството на вече бившия наставник Димитър Васев. Интересното е, че единственият успех на столичани дойде при гостуване - на Пирин с 1:0 на 22 юли.
 
Очаква се Митов да направи сериозни промени в стартовия състав. На негово разположение след наказание е ганайското крило Байду, който най-вероятно ще стартира отдясно, а Гади ще бъде преместен отляво. При това положение на пейката би останал Романов. Резерва вероятно ще е и десният бек Елтон, а Румен Трифонов ще се върне сред титулярите.
 
Септември отново ще действа по-предпазливо в отбрана, а в предни позиции ще разчита на контри. Досега представянето в атака бе доста хаотично и Ники Митов ще опита да сложи ред в тази фаза от играта.
 
При последния му престой в Левски първата му визита в провинцията пак бе срещу Черно море с треньор Георги Иванов. Митов загуби дуела в Каварна на 1 април с 0:1 след гол на Александър Цветков.
 
Гонзо днес ще може да използва възстановените от контузии Георги Божилов и Мартин Костадинов. И двамата се очаква да са титуляри съответно на позицията зад нападателя и на левия бек. От стартовите 11 ще отпаднат Александър Цветков и Ертан Томбак.
 
На разположение на * Черно море няма да е украинският вратар Евгени Боровик. Варненци така и не успяха да го картотекират и той остана извън групата на тима за днешния двубой.
 
Тренъорът Георги Иванов отново няма да може да разчита и на централния нападател Цветелин Чунчуков, който още тренира по индивидуална програма. За сметка на това неговият заместник Марек Кузма показва добра форма, като се разписа при 2:1 над Ботев в Ко-матево в предишния кръг.
 
Единственият случай в историята на Първа лига, когато Черно море и Септември са играли във Варна, е през ноември 1960 г. Домакините печелят с 5:1.
 
 
Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

Димитър Шалъфов: Стадион "Георги Аспарухов" не може да бъде отдаден на концесия

Вижте какво разясни председателят на СОС

Гонзо против дерби без публика: Трябва да решим проблема с футболното хулиганство

Президенът на БФС предупреди, че ако казусът не бъде решен, полицията ще затвори секторите

Балъков: Етър е майката и бащата на моята кариера

Легендата на българския футбол се надява мача в чест на 100-годишнината на "болярите" да стане празник на града

Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки