СКАНДАЛНО: Отмениха два редовни гола на Черно море в исторически мач (ВИДЕО+СНИМКИ)

Заради съдийските грешки Септември стигна до победата с 4:1 като гост във Варна

СКАНДАЛНО: Отмениха два редовни гола на Черно море в исторически мач (ВИДЕО+СНИМКИ)

Септември изненадващо стигна до победа с 4:1 при гостуването си във Варна на Черно море в среща от 7-ия кръг на Първа лига.


Това бе исторически мач за домакините, които за първи път играха на изкуствено осветление на стадион Тича.


"Моряците", обаче бяха много жестоко порязани, като им бяха отменени два чисти гола. Асистентът Николай Христов вдигна на два пъти флага и не призна попадения на Божилов и Минков. Това стана при резултат 1:2 и щеше да доведе до пълен обрат.


Феновете на "Тича" обаче с основание се питаха кому е нужно това и кого обслужва? Неприятно впечатление направи и арогантното поведение на играчите и треньорите на Септември, отбор който няма почти никакви фенове и не се знае какво въобще прави в елитната ни група.
 

Септември водени от Ники Митов, изненадващо поведе в резултата в 6-ата минута, когато иначе стабилният от началото на сезона Емил Михайлов допусна ужасяваща грешка. Стражът на “моряците” излезе неразчетено, остави топката да премине покрай него, след което не успя да я улови в полето си. Крис Гади я измъкна под носа му и я върна към Мартин Тошев, за когото не бе проблем да реализира.
 
 
Четвърт час след началото на срещата домакините стигнаха и до първата си сериозна опасност пред вратата на Септември. Онджей Сукуп центрира отдясно, Марек Кузма намери по чудесен начин топката с глава и я прати силно под гредата, но Янко Георгиев реагира страхотно и с една ръка успя да блокира изстрела му.


Отново голмайсторът на Черно море се озова в центъра на събитията в 22-ата минута, когато технично пое топката на границата на наказателното поле, в движение се завъртя и мигновено стреля, но на сантиметри встрани от вратата.
 
 
Пет по-късно, при една контраатака отляво, септемврийци можеха да стигнат до втори гол. Бившият футболист на Черно море Владислав Романов пое топката, финтира противников футболист, след което прострелно центрира в наказателното поле, където Борис Галчев подложи крак, но не успя да намери очертанията на вратата.



В 40-ата минута, след поредното центриране отдясно, Кузма свали чудесно с гърди към Цветков, който стреля от воле, но право в ръцете на бившия страж на Нефтохимик.
 
Малко след подновяването на играта - в 55-ата минута, голмайсторът на Септември Мартин Тошев бе изведен зад защитата на Морето и на метър-два пред наказателното поле бе съборен с ръка от Илиас Хасани.


Централният защитник на “моряците” моментално бе пратен под душовете от Валентин Железов, а с изпълнението на пряк свободния удар се нагърби Борис Галчев. Техничарят за пореден път доказа огромната си класа, като с ювелирно изпълнение с десния крак прати топката неспасяемо в мрежата на Емил Михайлов.
 
Веднага след попадението на столичани Марек Кузма на два пъти имаше шанс да се разпише, но подобно на първата част направи дежурните си два пропуска. Усилията на Черно море, макар и с човек по-малко, все пак дадоха резултат и в 64-ата минута варненци намалиха резултата след попадение на капитана си Георги Илиев, който бе оставен непокрит в наказателното поле. 
 
 
В средата на полувремето дойдоха и най-дискусионните положения в срещата. В 72-ата минута Мартин Костадинов получи топката отляво и центрира в наказателното поле, където от точката за изпълнение на дузпа Георги Божилов я засече и прати във вратата на Георгиев. Попадението обаче бе отменено заради засада на младия защитник на “моряците”. Повторенията показаха, че такава няма.
 
 
Малко по-късно Георги Илиев изведе майсторски зад защитата на септемврийци Николай Минков, който с техничен удар се разписа, но и неговото попадение бе отменено заради засада. Такава отново нямаше...Многократните повторения и на двете положения обаче ясно показаха, че вторият асистент - бургазлията Николай Христов, е допуснал груби грешки и в двете ситуации.
 
 
Асистиралият за първия гол на Тошев Крис Гади проби отдясно и от аутлинията върна към бившия голмайстор на Пирин (Благоевград), който с техничен удар за трети път прониза Емил Михайлов. Представилият се отлично в тази среща Гади напълно закономерно ознаменува добрата си игра с гол в добавеното от главния съдия време.
 

ЧЕРНО МОРЕ - СЕПТЕМВРИ 1:4
0:1 Toшев (6), 0:2 Галчев (56), 1:2 Илиев (65), 1:3 Тошев (81), 1:4 Гади (90)
Арда е пред сделка с Емил Виячки от ЦСКА 1948

В началото на седмицата футболистът е бил в Кърджали

Черно море подписва с халф от Пирин след края на сезона

Аюб Абу е впечатлил Илиан Илиев

Пьотровски с предложения от три отбора в Германия

Според информации, Лудогорец ще иска поне 10 милиона евро за полузащитника

Пирин и Ботев Враца откриват плейофната фаза в първенството

Срещата е днес от 20:00ч.

Черно море се прицели в Пламен Илиев?

Иван Дюлгеров най-вероятно напуска след края на сезона и "моряците" се оглеждат за заместник

ЦСКА ще удари за втори път Левски в дербито

Вижте подробности

НКП обяви, че ще има шествие преди дербито с ЦСКА

Двубоят на "Васил Левски" е от 16:15ч. в събота

БПФЛ благодари на депутатите за визите на чужденците

С промените се слага край на бавната процедура по издаване на работни визи на футболисти извън ЕС

Звездите на България и Етър сътвориха шоу с 8 гола на "Ивайло"

Сборният отбор на Краси Балъков отстъпи пред водените от Стоичков легенди

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки