Шампионска лига се завръща! Меси с четвърти опит да вкара на Буфон

Юве без половин дузина основни фигури на „Ноу Камп”

Шампионска лига се завръща! Меси с четвърти опит да вкара на Буфон

Ето че отново е време за футбол от най-висока класа, като един от най-очакваните двубои вече чука на вратата.


Барселона е домакин на Ювентус в мач от група D на Шампионската лига, където са още отборите на Олимпиакос и Спортинг Лисабон.

Началото на шоуто е днес от 21:45 ч. на "Ноу Камп".


Барселона и Ювентус са големите фаворити и ще бъде изненада, ако не се класират напред. Те обаче още от първия кръг ще си оспорват първото място, което да им даде евентуално предимство в жребия за 1/8-финалите.

През миналия сезон на турнира италианският шампион елиминира каталунците на четвъртфиналите след успех с категоричното 3:0 общ резултат (3:0 и 0:0). Сега Барселона ще търси реванш и предстои да видим дали Ернесто Валверде ще се справи по-добре от предшественика си Луис Енрике срещу Масимилиано Алегри.

Домакините имаха трудно лято на трансферния пазар, бяха напуснати от Неймар, но разбиха Еспаньол с 5:0 за третата си поредна победа в испанското първенство. Преди това те надиграха Бетис (2:0) и Алавес (2:0), така че в Примера дръпнаха с 4 точки на вечния враг Реал Мадрид. Барселона се класира за 22-ри път в груповата фаза на Шампионската лига (изравнен рекорд) и за 14-а поредна кампания ще участва в групите.

Освен това Барса е непобеден в 21 поредни мача на собствен терен w турнира - серия, която стартира през септември 2013 година, пише "Тема спорт". 

Гостите от Торино пък победиха на ходом Киево с 3:0 в последния си мач през уикенда. Те също са 3 от 3 от началото на сезона в Серия А. Най-трудно им бе срещу Дженоа като гости, но все пак те спечелиха с 4:2, след като изоставаха с 0:2. В Шампионската лига Ювентус ще участва за 18-и път, като това е шесто поредно влизане на тима в груповата фаза. Бианконерите се класираха на 1/8-финали-те в три поредни участия, а през сезон 2013/14 останаха на трето място в групата си.


Ювентус обаче ще има сериозни трудности за предстоящия мач. Алегри тръгна без шестима основни играчи за "Ноу Камп". Киелини, Сами Кедира, Маркизио и Манджукич не попаднаха в групата заради контузии. Новото попълнение Бенедикт Хьоведес се готви по индивидуална програма и още не е готов да се появи, а Хуан Куадрадо е наказан. Основна заплаха за блаугранас ще бъдат Пауло Дибала и Гонсало Игуаин. Разбира се, на вратата ще бъде неостаряващият Джанлуиджи Буфон, който е най-големият кошмар на Лео Меси. Аржентинецът започна добре кампанията, Вкара доста голове, а сега ще се опита да сложи край на сушата срещу този съперник. Разплаквал е 123-ма вратари в славната си кариера, но нито веднъж този не е бил точен срещу стража на Ювентус. Имал е три възможности да го стори, ала за общо 270 минути не се разписа.

Преди първия си тест в Шампионската лига новият треньор на каталунците Ернесто Валверде каза: "Съперникът е много силен отбор. Успяват да изнасят топката много добре, пресират високо. В предни позиции имат потенциала да ни навредят. Ще бъде динамичен мач. Винаги е добре да излезеш срещу такъв съперник след поредица от победи. Настроението е много важно. Всички искаме в края на сезона да имаме шанс да спечелим Шампионската лига. Много е важно да се започне с победа в груповата фаза. Ще видим дали ще се наложи да запазим Иниеста, или не. Не забравям какъв потенциал има Андрес и какво означава за отбора. Знаем, че е на възраст, а неговата позиция е взискателна", заяви Валерде. Запитан за изтичащия В края на сезона договор на ветерана, треньорът на блаугранас каза: "Всеки е господар на живота си".
Треньорът на Арсенал хвали отбора преди дербито с Тотнъм

Вижте какво каза Микел Артета

Халф на Челси претърпя успешна операция

Вижте подробности

Клоп отписа титлата: Ливърпул трябва да преоткрие себе си

Вижте какво каза треньорът

Луис Енрике: ПСЖ е във великолепен момент

Вижте какво каза треньорът на парижани

Коул Палмър се връща за Челси

Вижте какво каза треньорът Маурисио Почетино

Шведският футбол отказа да въведе VAR

Вижте подробности

Търсенето на треньор не може да разсея Байерн преди мачовете с Реал М, смята Тухел

Вижте какво каза треньорът на баварците

Клоп одобри евентуалния си наследник

Немският специалист похвали работата на Арне Слод във Фейенорд

Обрат: Феновете на Байерн Мюнхен с петиция за оставането на Тухел

Привържениците не са убедени от слуховете за назначаването на Ралф Рангник

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки