Голямото завръщане на Шампионската лига

Най-голям интерес безспорно предизвиква мегасблъсъкът между Барселона и Ювентус на "Камп Ноу"

Голямото завръщане на Шампионската лига

 Шампионската лига се завръща, като предстои да се изиграят първите осем от надпреварата в групите от А до D, като най-голям интерес безспорно предизвиква мегасблъсъкът между Барселона и Ювентус на "Камп Ноу". 

 
През уикенда Барса загря за торинци с гръмка победа с 5:0 над Еспаньол, а звездата Лионел Меси избухна с хеттрик. В същото време и Ювентус записа изразителен успех над скромен съперник в лицето на Киево и така и двата тима ще излязат на терена с повишено самочувствие.
 
 
Дисциплинираният и обигран отбор на гостите идва с ясната цел да не загуби срещу съперника, който жадува отмъщение за отстраняването в 1/4-финалите на миналия сезон на Шампионската лига. Юве разгроми Барса с 3:0 у дома, а в реванша устиска 0:0.
 
 
Със старта си на сезона в Испания отборът на Барселона показа, че слуховете за смъртта му след напускането на Неймар са силно преувеличени, а днес ще има шанс да го демонстрира и на европейската сцена. В сянката на този титаничен спектакъл остава вторият мач от групата между Олимпиакос и Спортинг Лисабон.
 
 
В група А сили ще премерят завърналият се в голямата игра след едногодишна пауза Манчестър Юнайтед и швейцарския шампион Базел. Футболистите на мениджъра Жозе Моуриньо жадуват за нови успехи, след като миналия сезон триумфираха в Лига Европа, което им осигури жадуваното завръщане в ШЛ. В другия мач от групата първенецът на Португалия Бенфика стартира надпреварата срещу ЦСКА Москва, в който играе българинът Георги Миланов.
 
 
Байерн Мюнхен пък ще започне новата атака към титла в турнира на богатите срещу белгийския шампион Андерлехт на "Алианц Арена" в мач от група В. В другия двубой основният герой на трансферното лято Пари Сен Жермен ще преследва задължителна победа срещу Селтик в Шотландия.
 
 
В група С Челси ще посрещне на стадион "Стамфорд Бридж" дебютанта  Карабах, който стана първият азербайджански тим, класирал се в Шампионската лига. Рома пък ще премери сили с Атлетико Мадрид. Испанският клуб се превърна в майстор на старта в турнира, като има две поредни победи в първите си мачове от груповата фаза.
 
 
Група А
 
Бенфика - ЦСКА Москва
 
Манчестър Юнайтед - Базел
 
 
Група В
 
Байерн Мюнхен - Андерлехт
 
Селтик - Пари Сен Жермен
 
 
Група С
 
Челси - Карабах
 
Рома - Атлетико Мадрид
 
 
Група D
 
Барселона - Ювентус
 
Олимпиакос - Спортинг Лисабон
Халф на Челси претърпя успешна операция

Вижте подробности

Клоп отписа титлата: Ливърпул трябва да преоткрие себе си

Вижте какво каза треньорът

Луис Енрике: ПСЖ е във великолепен момент

Вижте какво каза треньорът на парижани

Коул Палмър се връща за Челси

Вижте какво каза треньорът Маурисио Почетино

Шведският футбол отказа да въведе VAR

Вижте подробности

Търсенето на треньор не може да разсея Байерн преди мачовете с Реал М, смята Тухел

Вижте какво каза треньорът на баварците

Клоп одобри евентуалния си наследник

Немският специалист похвали работата на Арне Слод във Фейенорд

Обрат: Феновете на Байерн Мюнхен с петиция за оставането на Тухел

Привържениците не са убедени от слуховете за назначаването на Ралф Рангник

ОФИЦИАЛНО: Айнтрахт откупи нападател от ПСЖ

Екитике ще струва на немския тим 16 милиона евро

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки