Академик Бултекс може да приеме финалите в Балканската лига

Да покажем, че баскетбол има не само в София, обяви шефът на надпреварата Шай Щрикс

Академик Бултекс може да приеме финалите в Балканската лига

Академик Бултекс 99 може да приеме Финалната четворка в Балканската лига този сезон. Това потвърди президентът на лигата Шай Щрикс днес в Пловдив. Условието е отборът да се класира за най-добрите четири.

 

 „Отборът ви е много перспективен, с отлична организация на всички нива и много добър треньор. Благодаря на клуба, че прие поканата ни да играе в надпреварата, благодаря и на Община Пловдив, че подкрепи тази идея. Да покажем, че баскетбол има не само в София, а и тук феновете са страхотни. Нека тимът си свърши работата и се класира, другото зависи от нас“, каза още Щрикс по време на пресконференция днес.
 
Както вече е ясно, в предстоящото издание на Балканската лига ще играят осем отбора, от които три български - Академик Бултекс 99, миналогодишният носител на трофея Берое и Левски 2014.
 
Регламентът е променен, като този път няма да има групи, а ще се играе всеки срещу всеки на разменено гостуване. Първите два от редовния сезон се класират директно за Финалната четворка, а заелите местата от трето до шесто ще играят плейофи на разменено гостуване, за да определят другите двама участници сред най-добрите. 
 
Финалната четворка ще бъде през април.
 
На пресконференцията присъства и президентът на пловдивския клуб Васил Врачев. 
 
„Ще поканим и националната телевизия безплатно да излъчва мачовете на Академик Бултекс 99 в Пловдив. В крайна сметка не всичко е пари, трябва да подкрепяме баскетбола, каза още Шай Щрикс. 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки