Силата на Несебър е в нападението

Шестима от отбора са играли в елита, съставът е изграден почти изцяло от бургазлии

Силата на Несебър е в нападението

Несебър е сред приятните изненади във Втора лига този сезон.

Делфините записаха 4 поредни победи, а вече 5 мача са без загуба.

От лятото те са водени от Николай Жечев (45 г.), който е бивш футболист на отбора.

Той наследи местната легенда Николай Русев-Джангъра, станал директор на школата. Желанието на Жечев е Несебър да налага контрол върху топката и да е атакуващият отбор.

Съставът е добре сработен, като близо половината от играчите са заедно още от Трета лига от сезон 2015/16 г. Много голяма част от отбора пък е изградена с футболисти, родом от Бургас и продукти на местните школи Нефтохимик и Черноморец. Има и няколко момчета, тръгнали от Поморие. Впечатление прави добрата атака - има 16 вкарани гола за 8 мача, а допуснатите са 9. Несебър създава много положения, но пропуска огромна част от тях.

С опит в елита са 6-ма - вратарят Мартин Димитров-Китаеца (20 г.), бранителите Диян Молдованов (32 г.) и Николай Костов (31 г.), халфовете Галин Димов (26 г.) и Стамен Ангелов (30 г.) и крилото Емануил Манев (25 г.). Стражът Димитров има 2 мача за Ботев Пд, чийто юноша е. Той е бил под рамката във всичките 8 мача този сезон, пише "Тема спорт".

Молдованов е най-опитният в състава. През 2014/15 г. играе за Локо Пд в елита, оттогава е в Несебър. Има мачове в Първа Лига и за Пирин Бл, Славия и Нефтохимик, чийто юноша е. Десният бек Костов пък е с над 70 срещи за Несебър във втория ешелон, а в елита играе за Нефтохимик. Галин Димов също има участия за шейховете, както и за Хасково в Първа лига. Син е на известния треньор от региона Диян Петков и има над 100 мача във Втора лига. Стамен Ангелов пък е бил част от Черно море и Нефтохимик в елита, има и дълга кариера във втория ешелон.

Емануил Манев натрупа доста голям опит, като е с над 120 мача във Втора лига за Черноморец Пм, Нефтохимик, Созопол и Несебър, а в елита беше част от Нефтохимик, с който изпадна през миналия сезон. Играе основно като ляво крило и е сред водещите фигури в Несебър. През 2014 г. за кратко е част и от чешкия Усти над Лабем. Бивш младежки национал. Основни единици в състава, макар и без опит в елита, са 23-годишните бранители Джунейт Али (над 80 мача във Втора лига) и Нуретин Пюскюлю (33 мача и 2 гола във Втора лига, само за Несебър).

Симеон Баев (29 г.) е най-опитният без участия в елита. Колорит внася китайският халф Дженг Зиксянг (22 г.), който е предимно резерва.

В атаката на Несебър блести 21-годишният Иван Колев. Във Втора лига е играл за Оборище (24 мача и 8 гола) и Поморие през миналия сезон (17 мача и 5 гола). Този сезон вече има 7 мача и 5 гола за Несебър и общо е записал 48 мача и 18 гола. Юноша е на Славия. Много се разчита и на юношата на Черно море Валентин Йосков (19 г.), който е смятан за един от най-големите таланти у нас. В момента обаче е контузен и аут поне за още един месец.

Отборът е в професионалния футбол без прекъсване от 2003 до 2012 г. През 2004/05 г. е в елита и завършва предпоследен - 15-и. Губи от ЦСКА с 0:5 на "Армията" и 0:2 у дома на 12 март 2005 г. Между 2012 и 2016 г. е в Трета лига. През 2015/16 г. печели дубъл - Югоизточната дивизия и Купата на АФЛ.

През изминалия шампионат Несебър завърши 9-и във втория ешелон, като беше в ролята на типичен средняк - нито преследваше призово класиране, нито бе поставен под реалната заплаха от изпадане. За този сезон обаче амбициите може и да се завишат с оглед добрия старт.

„Соколите“ пробват трима чужденци

Те ще тренират няколко дни с тима

Марек призова феновете си за подкрепа

В предстоящия домакински мач от Втора лига срещу Септември (София)

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки